Publix предупреждава клиентите да не водят своите домашни любимци и животни за емоционална подкрепа

...
Publix е място за Pub Subs, произвеждайте и купувайте на
Коментари Харесай

Publix е място за Pub Subs, произвеждайте и купувайте на цени. домашни любимци? Не толкова много.

Клиентите започват да забелязват големи табели, поставени в предната част на хранителните магазини Publix във Флорида, напомнящи на купувачите, че в магазина се допускат само домашни животни – не лични домашни любимци или животни за емоционална подкрепа.

„Според федералния закон служебните животни са кучета или миниатюрни коне, обучени да изпълняват задачи за хора с увреждания“, гласи табелата. „Животните, които не служат за обслужване, не се допускат в магазините за хранителни стоки от FDA. Кучета, домашни любимци и други животни, чиято единствена функция е да осигурят комфорт, приятелство или емоционална подкрепа, не се квалифицират като животни за услуги и не са разрешени в Publix, дори с лекарска бележка."

Политиката на компанията относно служебните животни съществува от години. Не е ясно какво е накарало Publix да пусне новите табели в магазините, а говорител на региона на Южна Флорида на компанията не можа да бъде открит за коментар в събота.

Редовен посетител на Publix на Southern Boulevard, който се идентифицира само като Джеф, каза, че разчита на служебно куче, за да се справи с продължаващата битка с рака и миналия си опит в армията. Той каза, че политиката на магазина е разумна предпазна мярка.

„Много други кучета не са дружелюбни“, каза той. „Не искате злобни кучета там, защото може да надушат върху някого и го ухапе.

Друг мъж, който се представи само като Марк, пазарува точно до Southern Boulevard Publix в събота сутринта, в съседния супермаркет за домашни любимци. Той каза, че новите знаци са ценно напомняне, че животните и хранителните магазини не се смесват.

„Харесва ми, че няма домашни любимци“, каза той. „Навесът за домашни любимци влиза в нещата. Това са неща, които не искам около храната си. И когато ги сложат в количката, имате това куче — извинете моя френски — което бърше задника си в пазарската количка.“

Изглежда Publix ще се съгласи. Политиката на компанията гласи, че всички животни, включително служебни кучета, са „забранени за носене в количка за пазаруване на Publix (дори върху постелка) или в приставки за кошници за инвалидни колички на Publix.“

И всички животни, политиката продължава, могат да бъдат премахнати, ако представляват риск за другите купувачи.

„Молим също животните-служители, които са извън контрол, представляват заплаха за здравето или безопасността или не са разбити вкъщи, да бъдат премахнати от помещения“, пише в политиката. „Индивидът може да продължи да пазарува в магазина без животното. Publix с удоволствие ще предостави лична помощ при пазаруване на такова лице при поискване.“

Новите знаци също така напомнят на купувачите, че законът на Флорида забранява на хората да представят погрешно своите домашни любимци като служебни животни. Престъплението е престъпление от втора степен и от нарушителите се изисква да извършат 30 часа общественополезен труд за организация, която обслужва хора с увреждания.

„Погрешното представяне на вашия домашен любимец като служебно животно се отразява негативно на качеството на живот и независимост за ползвателите на служебни животни", гласи знакът на Publix.

Политиката изглежда е популярна сред много клиенти на Publix, но подобни правила могат да бъдат трудни за прилагане, каза Джоузефин Грейс, собственик на Dog Training Elite в окръг Палм Бийч.

Това е така, защото някои кучета са добре възпитани и техните водачи имат контрол над тях, но те не са непременно служебни животни, които са обучени да изпълняват специфични задачи за своите собственици.< /p>

Също така може да бъде трудно да се идентифицират служебните кучета, тъй като те се предлагат във всякакви размери и породи и помагат при увреждания както видими, така и невидими, каза Грейс, като даде пример с куче, което е обучено да помага при пристъпи на тревожност сред хора с посттравматично стресово разстройство.

Лекарят не трябва да предоставя документация, че служебното им животно е обучено и персоналът не може да пита за „естеството или степента на увреждането на дадено лице“, според щатския закон.

Въпреки това, законът продължава, че "общественото настаняване може да попита дали дадено животно е служебно животно, необходимо поради увреждане и на каква работа или задачи е било обучено животното изпълнява."

Джузепе Сабела е обществен репортер за The Palm Beach Post, част от USA TODAY Florida Network. Можете да се свържете с него на [email protected]. Помогнете в подкрепа на нашата журналистика и се абонирайте днес.

Тази статия първоначално се появи в Palm Beach Post: Защо в магазините на Publix се появяват нови знаци за забрана за домашни любимци?

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР