Публикация на Грета Тунберг в социалната мрежа X (бивш Туитър)

...
Публикация на Грета Тунберг в социалната мрежа X (бивш Туитър)
Коментари Харесай

Израел премахва Грета Тунберг от учебната програма заради антиизраелска публикация

Публикация на Грета Тунберг в обществената мрежа X (бивш Туитър) стана причина за бурна реакция от страна на управляващите в Израел. В проблематичния пост известната шведска екоактивистка прикани за независимост на палестинците. Израелските управляващи взеха решение, че Тунберг към този момент не е модел за подражателство и няма място в образователната стратегия на израелските възпитаници. Изказването на шведката в X провокира реакция и от повече от 100 екологични водачи, които подписаха отворено писмо до Тунберг.

" Седмица 270. Днес стачкуваме в символ на взаимност с Палестина и Газа. Светът би трябвало да приказва и да призове за неотложно преустановяване на огъня, правдивост и независимост за палестинците и всички наранени цивилни ", споделя в обявата си в X Тунберг.

От писмото на екоактивистите, адресирано до Тунберг, излиза наяве, че те са „ надълбоко засегнати, шокирани и разочаровани от изявленията ѝ за Газа “. Според тях тя би трябвало " още веднъж да огледа зверствата, осъществени от Хамас ".

Официалнта позиция на израелските управляващи също не закъсня.

" Хамас е терористична организация, виновна за убийството на 1400 почтени израелци, в това число деца, дами и възрастни хора, и е отвлякла над 200 души в Газа ", обявиха от министерството на образованието на Израел в отговор на обявата на климатичната активистка.

" Тази позиция я дисквалифицира от това да бъде учебен и честен модел за подражателство и тя към този момент не дава отговор на изискванията да служи като ентусиазъм и педагог на израелските възпитаници ", акцентираха още от министерството.

" Грета Тунберг е най-известният климатичен деятел в света през днешния ден ", отговори Адам Тева В`Дин - израелският съюз за запазване на околната среда.

Според организацията позицията на шведската активистка е " едностранчива и непоследователна ". От Адам Тева В`Дин намират обявата на Тунберг като безусловно равнодушие към " жестоките дейности, породени на израелски жители и отвличането на стотици хора ".

" Грета към този момент не е модел за подражателство за нас в подтекста на изменението на климата. Имаме доста други фигури, в които да се взираме ", продължава изказването на израелските еколози.

Отговорът на медиите в Израел пристигна през видео, продуцирано от " Israel’s story " и оповестено в X от " The Jerusalem Post ".

В него Тунберг изнася речта, която я направи известна, осъждайки международните водачи, че не вършат задоволително за битката с световното стопляне. Докато звучат думите ѝ обаче, виждаме изображения на жертви на войната в Израел и фотоси от нападението на Хамас.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР