Раждаемостта в Германия е достигнала най-ниското си ниво от десетилетие,

...
Раждаемостта в Германия е достигнала най-ниското си ниво от десетилетие,
Коментари Харесай

Раждаемостта в Германия е най-ниска от десетилетие

Раждаемостта в Германия е достигнала най-ниското си равнище от десетилетие, до момента в който броят на браковете е покрай рекордно ниски следвоенни равнища, което усложнява демографските провокации, пред които е изправена най-голямата стопанска система в Европа.

Експерти споделиха, че слабото показване на немската стопанска система, която съвсем не е повишена през четирите години, откогато пандемията на ковид удари, в комбиниране с по-строгите държавни разноски са съдействали за спада на раждаемостта в страната.

The 693 000 бебета, родени в Германия предходната година, означиха най-ниското равнище от 2013 година насам и съставляват спад от 6,2% по отношение на миналата година, съгласно данни, оповестени в четвъртък от Destatis, федералната статистическа работа.

Намаляващата раждаемост, застаряващите общества и намаляващата работна мощ са едни от най-големите проблеми за политиците в цяла Европа, защото усилват напрежението върху разтегнатите обществени финанси и отслабват така и така ниските т...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР