Microsoft ще пусне Surface Pro 10 и Surface Laptop 6,

...
Microsoft ще пусне Surface Pro 10 и Surface Laptop 6,
Коментари Харесай

ASUS потвърди, че ще пусне базиран на Snapdragon X Elite ноутбук на 20 май

Microsoft ще пусне Surface Pro 10 и Surface Laptop 6, основани на серията Snapdragon X на 20 май. За тези разработки сме чували и преди. Но се оказа, че Microsoft не е единствената компания, която ще анонсира нови, основани на Windows on Arm, системи с новите чипове Snapdragon X в основата. Компанията ASUS публично удостовери, че ще се причисли към виртуалната презентация на 20 май 2024 година в 11:00 часа тихоокеанско време.

Събитието ще бъде взаимно с Qualcomm, Microsoft и ASUS. Други производители, като Lenovo, също може да се причислят към събитието с приноса си към платформата Windows on Arm.

Слоганът на идната презентация от ASUS звучи по този начин: „ Следващото равнище. Невероятният изкуствен интелект. “ Компанията се концентрира върху „ новаторски функционалности за изкуствен интелект “, както и върху усъвършенстваната продуктивност на своя нов Windows on Arm компютър. Според компанията това ще бъде „ ултрапреносим “ премиум-клас ноутбук.

По време на виртуалната презентация ASUS ще бъде съпроводена от видни лектори от индустриалните колоси като Qualcomm и Microsoft, които евентуално ще се съсредоточат върху преимуществата на платформата Windows on Arm и внедряването на изкуствен интелект в компютрите. На събитието ще бъдат разисквани и взаимните старания на фирмите за възобновяване на основаната на Arm платформа.

За тези, които не са осведомени с създаването, има два нови Arm-базирани процесора от Qualcomm – Snapdragon X Elite и малко по-достъпния Snapdragon X Plus. Чипът X Elite е оборудван с 12 процесорни ядра Qualcomm Oryon, до момента в който X Plus има 10. Последният също работи на малко по-ниска тактова периодичност. Съдейки по наличните досега индикатори, както и тези, демонстрирани от самия Qualcomm, продуктивността и енергоефективността наподобяват обещаващи.

Въпреки това, липсва задоволително информация по отношение на това, по какъв начин (при какви условия) са били извършени тестванията, а също по този начин се появиха и данни, че някои от демонстрираните от компанията качества могат да бъдат подвеждащи. Скоро обаче ще забележим по какъв начин новите чипове работят в действителния живот, когато производителите на ноутбуци оборудват своите устройства с тях.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР