Община Варна получава 1,42 млн. лв. безвъзмездно финансиране за Областния

...
Община Варна получава 1,42 млн. лв. безвъзмездно финансиране за Областния
Коментари Харесай

Община Варна получава 1,42 млн. лв. безвъзмездно финансиране за важна дейност

Община Варна получава 1,42 млн. лева безплатно финансиране за Областния информативен център за интервала 2024 – 2029 година. Администрацията е поканена от ръководещия орган на Програма " Техническа помощ “ да подпише контракт за финансирането на плана, който ще се извършва по процедура " Ефективна национална мрежа от регионални осведомителни центрове в България “.

Проектът на Община Варна планува продължение на дейностите по действието на Областен информативен център – Варна. Те са свързани с даване на навременна и достоверна информация за опциите за кандидатстване по обособените стратегии за интервала 2021-2027 година Центърът дава информация за повишение осведомеността за европейските фондове и за стратегиите, съфинансирани от Европейските структурни и капиталови фондове, както и Европейските фондове при споделено ръководство. ОИЦ-Варна дава и информация за изпълнени към този момент планове и разпространение на положителни практики.

Центърът дава експертна консултация по телефон, е-поща, обществени мрежи или на място в офиса. Предвижда се организирането на осведомителни събития за целевите групи и взаимни събития с ръководещите органи в общините от област Варна и участия в общи начинания на национално равнище.

С реализацията на плана, ОИЦ-Варна ще продължи съдействието с ръководещите органи, районните структури на стратегиите, Областна администрация, общините от област Варна, просветителните институции и други мрежи. Проектът добавя и надгражда осъществените до момента вложения по план на Оперативна стратегия " Добро ръководство “ 2014- 2020 година и ще се извършва до 31.12.2029 година

ОИЦ-Варна е един от 27-те Областни осведомителни центъра в страната.  Процедурата за кандидатстване по Програма " Техническа помощ “ бе оповестена в края на 2023 година с бюджет от 25,68 млн. лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР