Публично обсъждане по изпълнението на Плана за управление на природен

...
Публично обсъждане по изпълнението на Плана за управление на природен
Коментари Харесай

Отчетоха дейностите по Плана за управление на природен парк „Златни пясъци“

Публично разискване по осъществяването на Плана за ръководство на естествен парк „ Златни пясъци “, показано от Дирекция на естествения парк се организира през днешния ден във Варна.

Отчетът, възложен от управлението на парка, сочи, че Планът за ръководство на Политическа партия „ Златни пясъци за 12 година интервал от 2011-2023г., е изпълнен и са реализирани 3 основни и 4 второстепенни цели.

Главните цели посочени в доклада са запазване и възобновяване на предпочитани естествени местообитания и типове с консервационна стойност; запазване на национална археологическа недвижима културна полезност „ Аладжа манастир и катакомбите “; адаптиране на зоната с обектите за настаняване и обслужване за задачите на Природния парк; усъвършенстване границите на парка с включване на представителни местообитания и ограничение на мощния урбанистичен напън от всички поски към Политическа партия „ Златни пясъци “.

Изпълнени са 42 действия на стойност 2 628 837 лева, по 7 работни стратегии финансирани с безплатна финансова помощ по Оперативна стратегия „ Околна среда 2007-2013 “, Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 “ и по стратегия LIFE 2009-2010 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР