„Публична тайна е, че има злоупотреби при помощните средства. Обикновено

...
„Публична тайна е, че има злоупотреби при помощните средства. Обикновено
Коментари Харесай

Бисер Петков: Публична тайна е, че има злоупотреби с помощните средства

„ Публична загадка е, че има злоупотреби при помощните средства. Обикновено доставчиците заявяват каква е доставната цена, а се заплаща оптималната, която се отпуска за устройството”. Това разгласи общественият министър Бисер Петков в предаването „ Тази сутрин” на bTV.

От 1 юли общественото министерство промени размера на помощите за част от изделията за хората с увреждания. В някои случаи сумите са фрапантно орязани поради подозрения за злоупотреби.
Нов трус: Намаляват парите за помощни средства на хората с увреждания В някои случаи сумите са фрапантно орязани поради подозрения за злоупотреби
Един от образците са слуховите апарати – един уред коства 146 лева за компанията, която го купува, а по-късно се продава за 406 лева

" Това е основанието да се понижи целевата помощ за това произведение. Намалени са пределните размери на антидекопитални дюшеци, възглавници, смесен стол – те се употребяват всеобщо и от време на време не са потребности, там има най значително разминаване сред оповестените цени. Но има позиции, по които бюджетът е увеличен”, посочи Петков.

Той подсети, че описът с произведения не е обновен от 90-те години на предишния век. По думите му в този момент са добавени нови позиции за децата с увреждания.

Относно Закона за персоналната помощ, квалифициран от екипа на омбудсмана Мая Манолова , министърът сподели, че той е припознат от партия „ Воля” и ще бъде импортиран от нея като законопроект в Народното събрание.
Протестиращите майки с ултиматум към депутатите Спас Панчев бил подготвен да стане вносител на законопроекта за персоналната помощ
„ Ние продължаваме работата по два законопроекта – за хората с увреждания и за обществените услуги. Манолова откликна на настояванията на майките на деца с увреждания, пътят на омбудсмана до Народното събрание е по-кратък в сравнение с едно министерство. С нея работим дружно в работните групи. Сметката от 100 млн. лева, която тя направи, е много условна”, посочи Бисер Петков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР