Психотерапевтът Мадлен Алгафари и изборите, които ни разболяват – качествено.

...
Психотерапевтът Мадлен Алгафари и изборите, които ни разболяват – качествено.
Коментари Харесай

Бъдете фалшиви, играйте роли, слагайте маски! ♥ Мадлен АЛГАФАРИ и „Как да се разболяваме качествено“ 

Психотерапевтът Мадлен Алгафари и изборите, които ни разболяват – качествено. Една универсална селекция от опак препоръки, показани на ръба на парадокса, парадоксалното, сарказма и смеха през сълзи, назаем от книгата й „ Как да се разболяваме качествено “. 

(Evening on Karl Johan Street (1892), Edvard Munch, Rasmus Meyer Collection, Bergen, Norway)

♥ Универсални неточности за всяка възраст 

Стрес, стрес и отново стрес! Световната здравна организация твърди, че 50% от болесттите са на стресова основа! Защото Световната здравна организация още не ви познава. Вие ще докажете, че благодарение на напрежението ще можете да си  докарате 100% от всички типове болести. Стресът понижава способността на имунната система да се бори с бактериите и вирусите. Тя създава лимфоцити, които се свързват с бактериите и вирусите и ги унищожават. Стресът сполучливо ще понижи равнищата на лимфоцити и ще затрудни организма в битката с заболяванията, тъй като стресовите хормони нахлуват в кръвта и пречат на  имунните кафези да си правят работата. При едни и същи климатични и епидемиологични условия броят на разболяващите се от вирусни инфекции и настинки е два пъти по-голям измежду уплашените. Всички знаете, че 3-4 дни след притеснително събитие е най-вероятно да се развие зараза на горните дихателни пътища. А при непрекъснат стрес се гарантират  и  трайни увреждания като последици от доста заболявания!

Никога не се питайте за аргументите! Иначе има заплаха да ги откриете, а откриете ли ги, има заплаха да се излекувате!

Не търсете никакви способи за утешение –  йога, релаксиращи техники, автогенен тренинг, медитации. Може да оздравеете!

Ако не сте наясно какво тъкмо заболяване желаете, то тогава прилагайте универсалните неточности, които сигурно ще ви донесат доста заболявания: колекционирайте тревога, вини, яд, позор, неприязън, експанзия, беззащитност.

Водете война със себе си, противопоставяйте се на потребностите си. Всяка незадоволена нужда си намира заобиколен път за търсене на  удоволствия-заместители, удоволствия-ментета. А признаците са идеалното средство за достигането им.

Бъдете подправени, играйте функции, слагайте маски! Така в никакъв случай няма да сте живели своя личен живот!

Самоподценявайте се. Така имате късмет да постигнете напълно малко от  заложения ви капацитет. Ще живеете недоволни и ще си тръгнете недоволни и заболели!

Не давайте и не искайте амнистия! Всички мъдреци от всички времена настояват, че прошката е панацеята! Пазете се от нея като демон от тамян! Тя лекува всичко!

Снабдете се с заболели упоритости и перфекционизъм, слагайте си възможно  най-високите летви. Светата инквизиция ряпа да яде! Вие ще докажете, че можете да се самоизтезавате още по-успешно! При това без предварителен  грях! Просто по този начин - за спорта саморазболяване!

Не се отпускайте! Отпускане е равно на наслаждение! Но по този начин изцяло отпадате от класирането за качествено болен! Тези, които се радват, уви, не се разболяват!

Отхвърляйте и не чувайте тялото си! То е едната страна на монетата душа-тяло. Но от древността се знае, че здрав дух и крепко тяло вървят ръка за ръка. Следователно няма заплаха и духът ви да е здрав, в случай че вие усърдно пренебрегвате тялото си! И противоположното, несъмнено!

Не давайте обич и не получавайте обич! Така освен че ще сте заболели през целия си живот, само че и още по-голямото ви достижение ще е, че този живот  въобще няма да има и смисъл! Пък и оптимално ще вредите на цялата галактика! Мащабно! Големи сте!

Не живейте тук и в този момент - всички заболявания произтичат от това, че душата и тялото не са на едно и също място едновременно.

Мислете отрицателно! Това сполучливо вкарва организма ви в хетеростазис,  разбърква хормоните, увеличава  киселинността, потиска имунната система,  усилва депресивността, образува камъни в жлъчката и бъбреците, води до  инфаркти, инсулти, въобще всички заболявания, изключително самоубийствата и рака (несъзнаваното  самоубийство!)! Колко доста достижения единствено с едно отрицателно мислене! На всичкото от горната страна не е мъчно благодарение на обичайния ни светоглед, завещан от генерации. Народът си го е споделил: „ Мисли бяло и ще те стига бяло, мисли черно и ще те стига черно! “

Не бъдете себе си! Не бъдете спонтанни! Има значение единствено какво мислят другите! Повсеместното и постоянно вземане предвид с останалите сполучливо заличава характерността ви и спомага за образуването на десетки признаци, неведнъж изброени към този момент дотук!

Живейте единствено в съжаления за предишното и паники за бъдещето. Така в сегашното комфортът и щастието ви няма да имат никакъв късмет, а неудачите и тъгата са обезпечени!

Срамувайте се, че сте българи! Така и националното самочувствие няма  заплаха да порасне и последното място по злощастие в класациите на нациите ни остава обезпечено!

Злобейте, завиждайте и правете мръсно! Това е националният ни спорт! Що не ни пратят на олимпиада да се състезаваме в тези дисциплини? Я някой бързо да го предложи където би трябвало! 1000% шампионата ни е обезпечено за епохи наред!

Не се обичайте! Нищо, че в Библията написа: „ Обичай близък като себе  си! “ Така рискувате да извършите страната, планетата, вселената по-добри. А нали задачата ви е да се разболявате и да разболявате света към вас!

Не помагайте на никого! Нали нямало ненаказано положително! В противоположен случай може някой и на вас да вземе да помогне и къде ви отиде шампионата по злощастие тогава?

Не вярвайте в Бога! Какво като всичко към вас безспорно потвърждава съществуването на висша просветеност! Той пък ще ви каже! Я, вие сте по-силни от него -можете даже да се намесите в Божиите му работи, като не той, а вие сами се научите да слагате завършек на живота -като се разболявате качествено и постепенно се самоубивате!

Важно е да имате, а не да бъдете! Нищо, че това, което имате, не може да се отнесе в гроба! Така най-бързо и несъмнено ще ви не помнят след гибелта ви, а до момента в който сте живи, все ще сте несигурни, тъй като имането, за разлика отбиването, постоянно може да бъде изгубено!

Разделяйте мислите от възприятията, от страстите и от сексуалността си! Никакво единение! Трябва да се живее на парче! Така в никакъв случай няма да познаете  щастието! Нали избягването му е смисълът на човешкия живот!

Дайте тази книга на всичките си познати. Да преуспяваме в общата си задача да се разболяваме качествено! Нека всички прочетат тези препоръки! Нали това е задачата на хомо сапиенс сапиенс, което значи два пъти компетентен (но в действителност по никакъв начин неСЪзнаващ)?А? Не било ли това задачата? Аз ли нещо не съм схванала? Значи аз съм лудата? А каква била  задачата? Аааа, разбрах – бягство от страшното  и сложното, бягство от отговорност, бягство от дълга ни да сме щастливи, бягство от израстването и осъзнаването - това била задачата. Така дават отговор заболяванията ни в хор. А, простете – ще попитам аз – тогава какво значи да си човек? 

От: „ Как да се разболяваме качествено “, Мадлен Алгафари, изд. Джуниър Партнърс
Картина: Evening on Karl Johan Street (1892), Edvard Munch, Rasmus Meyer Collection, Bergen, Norway, edvardmunch.org

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР