Психотерапевката Татяна Огнева-Салвони обяснява защо е по-добре да спите сами,

...
Психотерапевката Татяна Огнева-Салвони обяснява защо е по-добре да спите сами,
Коментари Харесай

Защо сексът без любов е вреден и дори опасен

Психотерапевката Татяна Огнева-Салвони изяснява за какво е по-добре да спите сами, в сравнение с с някого

Чували сте да споделят за някого, че най-вероятно няма въодушевление, тъй като не е правил секс… Навярно и на други анекдоти за неналичието на секс са ви разсмивали, само че не това е важното…

Има разнообразни митове и легенди за неналичието на секс, в който хората по някаква причина настойчиво не престават да имат вяра. Или поясняват Фройд по неверен метод, или това е просто комфортно оправдание…

Според анекдотите се счита, че:

а) сексът е извънредно потребен самичък по себе си;

б) в случай че от дълго време не сте правили секс, тогава тялото се бунтува и си отмъщава с хормонални бури;

в) отсъствието на полово предпочитание не е обикновено. Трябва да желаете да вършиме секс постоянно и интензивно, в противоположен случай – о, смут – това е симптом, че сте фригидни…

Освен това, непрекъснатото предпочитание за секс се смята за здравословна демонстрация на живот, независимост и други екстри.

Идеологията на половото държание през 21 век в действителност включва доста красиви думи и откровени нелепости.

Нека теглим чертата: има хора, които в началото са нездравословни, травмирани. Тяхното схващане е по този начин построено, че те не усещат тялото си като свое. Те го употребяват за наслаждение, или си отмъщават, или се пазят от действителността (има доста аргументи и за тях са изписани томове!). Те нямат възприятие за позор, тъй като към момента считат, че това тяло не е тяхна благосъстоятелност. Ей, по този начин – взех колата да се повозя – и те се возят, освен това неразумно, до момента в който не катастрофират. Те имат забележителен принос за разпространяването на такава идеология, съгласно която свободата да се прави секс надали не кара Земята да се върти. Болестта се стреми да погълне всичко здравословно. Например, в човешкото тяло ракът популяризира метастази, а в обществото травмираните хора нападателно разпространяват своите заболели хрумвания, пробвайки се да ги трансфорат в норма.

Но има и хора, които са повече или по-малко здрави душевен, само че в положение на персонална рецесия те с подготвеност възприемат тези хрумвания и елементарно попаднат под тяхното въздействие.

– Освободи се! Клин чеп избива! – споделя лекомисленият другар на различен, който претърпява разлъка с обичан човек. Вторият се подчинява и попада в леглото на чужд, чието име даже не е забавно да запомни… Има ли по-малко болежка на идващия ден? Не, болката като цяло ще се удвои. Но защото тялото е саморегулираща се система и биологичното оцеляване е по-важно, механизмът за упойка е включен, с цел да не се усети нищо.

И болката ще се усили, тъй като сексът в началото е върхът на човешките връзки, акт на обич, акт на основаване на нов свят

Това не са единствено хормони и физиология, това е и духовно, умствено придвижване. И когато човек, без схващане и отговорност, реалокира тектонските плочи вътре в себе си, в душата му настава земетресение.

Всеки сексуален акт „ просто по този начин “, без обич и смисъл, нанася психическа контузия

Например, във феноменологията (феноменологията е философия на преживяването), всеки полов сътрудник се преглежда като родственик в една единна родова система. Имах другарка, споделя психоложката, която сменяше любовниците всяка седмица. Когато й споделих за това, тя се изсмя с напрежение и сподели: „ И какво в този момент, имам половин град родственици?! “ Да. И казусът е, че тези инцидентни „ родственици “ стартират да въздействат на събитията от живота ви, без значение дали ви харесва или не, без значение че от дълго време не се срещате с тях. И никаква мистичност няма тук, единствено чиста просвета.

След известно време, прекарано в необмислен секс, човек внезапно се оказва самичък с всичките си неточности и … изпада в меланхолия

Въпреки че „ меланхолия “ даже не се приближава до това, което му се случва. Започва да си не разрешава да живее, да обича, да се отхвърля от това, което обича, да се санкционира и така нататък Всеки има среща с тъмното в себе си по собствен метод. Но това постоянно е извънредно мъчително. И спомените за безсмисления контакт с някакъв неопределен чужд в зората на младостта доставят особена болежка в подобен интервал.

Значението на секса като машинален акт е мощно пресилено и е нездравословно

Сексът е значим, само че от другата страна – от позиция на въздържанието.

Всички духовни практики и религии по света са проникнати с тази тематика, и не без съображение. Доказано е, че продължителното самоограничение води до съществено увеличение на умствените качества, по-добра централизация на вниманието и като цяло до разнообразно развиване на качествата. Най-малкото, тъй като силата в тялото и в душата не се изразходва поради безсмисления разряд на синапсите, а е ориентирана към градивни процеси, към вътрешен напредък.

Само един вид секс въздейства на равнището на благополучие – сексът с обичания човек, когато двама стават една плът, а тектонските плочи в душата се движат без да предизвикват опустошения. Това е единственият метод, по който хората се обогатяват, топлят се взаимно и в това време топъл става и целия свят.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР