Психопатите са известни с притъпените си емоции, студенината си и

...
Психопатите са известни с притъпените си емоции, студенината си и
Коментари Харесай

Психопатите е по-вероятно да останат приятели с бившите си

Психопатите са известни с притъпените си страсти, студенината си и склонността да манипулират другите. Те следват свои вътрешни правила, които се дефинират от персоналните им потребности и съвсем не зависят от потребностите или желанията на близките. Всичко това ги кара да се задържат към някогашните си сътрудници дълго време след раздялата. Особено в случай че тя не е била по тяхно предпочитание.

В проучване от 2017 година на учени от университета в Оукланд взимат присъединяване повече от 800 души. Става ясно, че тези от тях, които имат психопатски пристрастености, държат да участват в живота на някогашните си с доста ясни и съответни прагматични цели като да вземем за пример да им заемат пари или да си оставят малка врата, че могат да възобновят интимните си връзки когато и да е. С други думи, да си ги държат „ на разположение “.

Изследователите са открили, че нарцисите също не желаят да прекъсват дефинитивно връзките си с някогашните. Това се дължи на тяхната некадърност да губят или да се провалят, по тази причина биха създали всичко по силите си, с цел да запазят една връзка, която те самите не са прекъснали. Способни са да изпитат физическа болежка, в случай че бъдат отхвърлени от колегата си, и не могат да се примирят с решението му. Това може да докара до неприятни и рискови обстановки.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР