Психологична помощ за справяне с болестта предлага Асоциацията на онкоболните

...
Психологична помощ за справяне с болестта предлага Асоциацията на онкоболните
Коментари Харесай

Онокоболните в Горна Оряховица ще получават психологическа помощ

Психологична помощ за справяне с заболяването предлага Асоциацията на онкоболните в Горна Оряховица. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Велико Търново Мария Георгиева, ръководител на Регионалния център в Горна Оряховица. Тя означи, че от ден на ден хора с онкологични болести търсят помощта на психотерапевти за справяне с тежката диагноза. Работата на екипа в Центъра е ежедневна, изключително с новозаболелите.
Експертите събеседват с тях и им дават скъпи препоръки за протичането на заболяването и за метода на живот и хранене с диагнозата „ рак “. При нужда те ги насочват към избрани експерти.
„ В нашата организация ние не оказваме помощ единствено на заболели, а и на здрави. Даваме им препоръки какво те могат да създадат превантивно за своето здраве. 13 години ние съществуваме и работим по този метод. Убедена съм, че психотерапията доста способства за подсилване на душeвността, а когато една душeвност е укрепена и имунната система укрепва “, уточни Мария Георгиева.
Тя акцентира, че броят на заболелите от рак на гърдата се усилва, а възрастта им от ден на ден спада. По думите ѝ съществени аргументи за увеличение на броя на онкоболните са стресът, нездравословното хранене и нечистата околна среда. Тя предложи два пъти в годината да се прави профилактичен обзор за рак на гърдата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР