Психологът и семеен терапевт Калин Гайтанджиев разказа покъртителна история от

...
Психологът и семеен терапевт Калин Гайтанджиев разказа покъртителна история от
Коментари Харесай

“Баща ми ме смазваше от бой, но по погрешка убих майка си”. Разказ на затворник през погледа на Калин Гайтанджиев

Психологът и фамилен терапевт Калин Гайтанджиев описа покъртителна история от годините, в които работи в Централния софийски затвор. В подкаста на “В тренда ” с водещ Тодор Пантилеев Гайтанджиев разкри за какво един от пандизчиите е зад решетките.

“Почнах да го подпитвам за какво е там и той ми описа нещо, което и през днешния ден ме кара да настръхвам ”, акцентира психологът.

Разказът на пандизчията е следният: “Той не спираше да ме бие, смазваше ме от пердах. Единственото нещо, което си припомням от детството ми, е по какъв начин татко ми се прибира и ме смазва от пердах. Майка ми се опитваше да ме пази, той пребиваше и нея. Това помня, по този начин мина животът ми - пердах, пиняство и пердах. Когато станах на 14, аз започнах да пия, нямаше по какъв начин да заглуша болката. Една вечер той още веднъж се прибра пийнал, смаза ме от пердах. Аз избягах от у дома, открих 1 литър ракия и го изпих. Много мъчно си припомням по какъв начин се прибрах, по какъв начин взех брадвата и до момента в който спи, го направих на пастет. Удрях, удрях, удрях, удрях… Когато подвигнах завивките, се оказа, че майка ми и татко ми тази нощ са сменили местата си. И сега съм тук, тъй като убих личната си майка ”.

Гайтанджиев ясно помни и инструкциите, които му дават по-опитните сътрудници. „ Те са зад решетката и са врагът, а ти би трябвало да доминираш непрестанно над тях, тъй като в случай че не го правиш, те ще те смачкат. Това е една от пречките тази институция да извърши ролята си в частта да ресоциализира индивида, който е вътре ”, изясни психологът.

Целия епизод гледайте. А напълно скоро очаквайте и втория епизод от " В тренда ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР