Психично болен нападна без причина възрастен таксиметров шофьор в Пловдив

...
Психично болен нападна без причина възрастен таксиметров шофьор в Пловдив
Коментари Харесай

Кошмар! Психично болен нападна шофьор на такси в Пловдив

Психично болен атакува без причина възрастен таксиметров водач в Пловдив след приложимост на алкохол. След екшъна избягал, само че полицията го разкрила за минути. Нападателят бил изправен пред съда, като в петък магистратите се произнесли за наказването му.

Пияният имал почивен ден и бил в дома си. Вечерта позвънил от персоналния си телефон на таксиметрова компания и декларирал кола, която да го откара до клиниката по „ Психиатрия “ към УМБАЛ „ Св.Георги. До минути на адреса дошъл възрастен таксиметров водач. Клиентът, който бил във очевидно нетрезво положение, седнал на задната седалка. Таксито потеглило. Не след дълго пияният ненадейно и без да бъде предизвикан по какъвто и да е метод почнал да се заяжда с водача,казвайки му със застрашителен и нападателен звук " Пенсионерите като теб би трябвало да ги избият, а не да работят. Трябва да им се вземат книжките ".

Шофьорът не реагирал по никакъв метод, а това ядосало клиента. Попитал го нервно дали е ням, напсувал го няколко пъти и му се заканил със разпра и побой. Макар и обезпокоен от протичащото се, таксиджията не отвърнал на провокациите и траял по пътя си.

Стигайки до бариерата на ул. “Любен Каравелов “, от южната страна на постройката на УМБАЛ " Св.Георги “, водачът спрял и споделил на пияния, че са пристигнали. Клиентът не бил склонен и поискал да бъде откаран до входа на клиниката по „ Психиатрия “, намираща се на бул. “Васил Априлов “. Таксиджията обаче изрично отказал и останал до бариерата.

Вбесен, несъответстващият клиент излязъл от таксито и почнал да удря жълтата кола. Освен това обиждал водача. Повалил дясното странично огледало, след което отворил предната дясна врата, навел се към таксиджията и се опитал да го удари, само че не съумял. Ядосан от това, затръшнал вратата, почнал да я рита с крайник, като тя чак се вдлъбнала.

През цялото това време таксиджията стоял в колата и не помръдвал от боязън. Единствено му повтарял да си заплати сметката за транспорта. Пияният отказал и се отдалечил в посока ул. " Кавала ". Шофьорът подал сигнал на тел. 112. Пристигналият автопатрул разговарял с жертвата и със очевидци за случката. След това тръгнали да търсят нападателния пловдивчанин. Само след няколко минути стигнали до него и го задържали.

Не след дълго бил изправен пред съда. От заключението на съдебнопсихиатричната експертиза е открито, че страда от психологично заболяване: душевен и поведенчески разстройства, в резултат на използването на алкохол, само че не се води на учет в Центъра за психологично здраве. В последна сметка магистратите му дали шест месеца затвор условно, с три години изпитателен период. Към наказването е добавено и публично неодобрение. Решението от преди броени дни е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР