Психическа нестабилност и редица болести дебнат вегетарианците. Това показва ново

...
Психическа нестабилност и редица болести дебнат вегетарианците. Това показва ново
Коментари Харесай

Вегетарианците са с по-слаба психика и боледуват по-често

Психическа неустойчивост и редица заболявания дебнат вегетарианците. Това демонстрира ново проучване, извършено от австрийски учени. Оказва се, че хората, изключили животинските артикули от менюто си, са по-податливи на ракови болести, депресивни положения и алергии.

Специалисти от Австралия безусловно разрушиха на пух и прахуляк всеобщото разбиране, че феновете на плодовете и зеленчуците са по-здрави от месоядците. Според данните от извършеното проучване лимитираният банкет на наситени мазнини травмира организма и душeвността и предизвиква по-висока заболеваемост.

По време на своя опит австралийските откриватели събрали 1320 доброволци. От тях 330 били вегетарианци, други 330 се хранели с месо и щедро количество зеленчуци, 330-ядящи малко месо, а последните 330 били хора, които употребяват месни артикули всеки ден.

По думите на експертите проучването посочило, че пълнолетните австрийци, които ядат единствено растителна храна, са с разтърсено здраве, имат недобро качество на живот и постоянно имат потребност от медицински прегледи.

Специалистите признават, че засилената консумация на плодове и зеленчуци в действителност въздейства добре на здравето ни, само че фрапантното отричане от избрани храни и питиета стресира организма ни и единствено ни вреди.

Австралийските учени не са единствените специалисти, оповестили се срещу строгата растителна диета. Много други учени също въстанаха против вегетарианството с аргумента, че растителната храна не съдържа всички нужни на човек витамини.

 Вегетарианец

Според тях в месото се съдържат незаменими аминокиселини и витамини от скотски генезис - D, В2 и В12. От своя страна зеленината не може да запълни техния дефицит, а това води до проблеми със зрението, намаляване на паметта, разрушение на костите и зъбите.

Учените считат, че месото, млякото и яйцата не могат да бъдат сменени с нищо, тъй като са най-хубавите източници на сила. Лишаването от риба също води до апетит на ненаситени мастни киселини, които вземат участие в построяването на простагландините -съставна част на всяка клетка.

Изводът, до който множеството учени са достигнали единомислещо е, че в основата на дългия живот и отличното здраве стои уравновесеното хранене с преобладаващо количество плодове и зеленчуци, а не цялостно отричане от месото, рибата, яйцата и млякото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР