Психиатър направи ексклузивен коментар за трагичния случай, при който бившият

...
Психиатър направи ексклузивен коментар за трагичния случай, при който бившият
Коментари Харесай

Психиатърът д-р Веселин Герев обясни как е можело да бъде избегната трагедията в Стара Загора

Психиатър направи извънреден коментар за трагичния случай, при който някогашният герой Пламен Пенев почина след гонка с полицията в Стара Загора.

Ето какво сподели специстът в предаването „ Пресечна точка “ по Нова телевизия доктор Веселин Герев:

Неприятно и трагично стичане на събитията. По данни на пресата индивидът е бил лекуван в психиатричната болница в Раднево, а там се лекуват тежки психологични разстройства и най-често психози. Характерно за психозата по принцип е, че човек излиза отвън действителността и има нереални усещания. Това изяснява и неговото държание на бягство с колата и на възможна опасност, която оправя към инцидентни хора. Съответно органите на реда няма по какъв начин да разпознаят подобен вид държание, а това става, когато човек спре да си приема медикаментите, и то дълготрайно време, от порядъка на десетина дни до седмица. 

" Загиналият е имал револвер и е управлявал кола. Едно време имаше връзка сред тия центрове за психологично здраве, както се назовават в този момент, или лечебните заведения, психиатричните, както им казвахме преди, и Министерство на вътрешните работи. Защото при едно такова тежко положение на човек би трябвало краткотрайно да му се лишава правото да използва оръжие и да ръководи моторно транспортно средство, тъй като е под въздействието на тежки медикаменти или надлежно на психологично разстройство “, изясни доктор Герев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР