Прясно изцедените сокове, по-известни като фрешове, се смятат за изключително

...
Прясно изцедените сокове, по-известни като фрешове, се смятат за изключително
Коментари Харесай

Внимание! Вижте вредата от фрешовете

Прясно изцедените сокове, по-известни като фрешове, се считат за извънредно здравословни. Но сходно на всяко потребно нещо обаче, и с тях не би трябвало да се прекалява.

Фрешовете не са потребни в неограничени количества. Съвсем неправилно е схващането, че с цел да бъдем здрави, би трябвало да одобряваме големи количества от тях. Подобен опит с организма може да му навреди извънредно доста.

Специалистите са безапелационни, че приемът на литър фреш дневно е непрепоръчителен и повишен. Литър фреш от портокал се прави от два кг от плодовете му. Реално ние не можем да изядем сходно количество, само че пък можем да изпием литър фреш, без да се замисляме за минусите това.

В едвам една чаша фреш се съдържа повече фруктоза, в сравнение с е дневната потребност на тялото. Тя не влиза непосредствено в обмяната на веществата и мускулната сила, а се натрупа в черния дроб и води до повишаване на килограмите. Прекомерните количества фруктоза покачват равнищата на неприятния холестерол.

Освен това, до момента в който еднакъв сок е кадърен да помогне в избрани случаи, то в други може да навреди. Има доста болести, при които прясно изцедените сокове са противопоказни.

 Фрешове

Киселите сокове като тези от ябълка, горски плодове, касис, портокал и лимон съдържат в себе си доста органични съединения. Те покачват киселинността на стомашния сок, провокират киселини и мъчителни пристъпи. Поради това са извънредно непрепоръчителни за хора с язва, изострен гастрит и панкреатит.

Болните от захарен диабет и по-пълните хора пък би трябвало да лимитират приема на гроздов сок, защото в него има доста калории и глюкоза. Не се предлага и при раздразнени вътрешности.

Почти всички прясноизцедени сокове работят мощно очистително. При сходна податливост е добре да се пият на дребни глътки, разредени с вода.

Допустимата норма фреш дневно е до 3 чаши. Количеството зависи от типа на сока. Те би трябвало да се одобряват незабавно откакто се изстискат. Дори и най-краткото предпазване в хладилника намалява лечебните свойства на фреша, въпреки и усетът да не се трансформира.

Фрешовете се употребяват 30-40 минути преди ястие или в почивките сред обособените хранения. Тези рекомендации са изключително значими за сладките сокове. Ако изпиете фреша след хранене, се ускорява ферментацията в червата, което води до отичане.

Най-добре се допълват плодовите и зеленчукови сокове. Докато плодовите са по-богати на витамини и захари, зеленчуците съдържат доста минерални соли.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР