Провокирани от зачестилите катастрофи с училищни автобуси потърсихме отговор въпроса

...
Провокирани от зачестилите катастрофи с училищни автобуси потърсихме отговор въпроса
Коментари Харесай

Кой се грижи за сигурността на училищните автобуси?

Провокирани от зачестилите произшествия с учебни рейсове потърсихме отговор въпроса кой се грижи за сигурността на транспорта на възпитаници сред обитаеми места.
Отново злополука на рейс с възпитаници Инцидентът е станал към 7 ч. на пътя Кубрат – Завет. През болнично заведение са минали 10 деца. Те са без съществени пострадвания и са освободени
Училищният рейс в Сливница прави няколко курса на ден. Родителите на учениците са подписали заявления, че децата им са инструктирани.

Основният съвет към учениците е да закопчаят коланите и да не стават никога по време на придвижването.

„ С тях пътува съпътстващо лице, което също припомня разпоредбите, които те би трябвало да съблюдават всеки ден”, споделя Евгения Анакиева , шеф на СУ „ Св. Св. Кирил и Методий”.

От учебното заведение споделят, че умело лице всекидневно следи за техническата редовност на рейса, а доктор преглежда водача.

Марин Григоров има 20-годишен опит зад кормилото в публичния превоз. Разказва, че с децата вниманието му е още по-засилено.

„ Не единствено водачите на рейсове са отговорни. По принцип се пробвам да не сътворявам непотребни обстановки, рискови обстановки. Ако не си спокоен, в случай че си нервозен, в случай че нещо те повдига от вътрешната страна, не си за тази работа”, разяснява Григоров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР