Провокации не очакваме - това заяви пред журналисти министърът на

...
Провокации не очакваме - това заяви пред журналисти министърът на
Коментари Харесай

Калин Стоянов за предстоящия протест на футболни фенове: Не очакваме провокации

" Провокации не чакаме " - това съобщи пред публицисти министърът на вътрешните работи Калин Стоянов за проведения довечера митинг на футболни почитатели по време на срещата сред националите тимове на България и Унгария. 

„ Чак провокации не чакаме. Разговаряли сме с част от ръководителите на футболните почитатели. Мисля, че няма да се стигне до ескалация на напрежението. Все отново сме взели нужните ограничения “, уточни министърът. 

Той увери, че Министерство на вътрешните работи е основало нужната организация за защитата на публичния ред, действайки по предварителна процедура. Министърът напомни, че към 1600 полицейски чиновници ще бъдат на терен в центъра София. 

Футболната среща стартира в 19:00 часа на Националния стадион „ Васил Левски “ и ще се играе без аудитория. Протестът на футболните почитатели, които показват недоволството против управлението на Българския футболен съюз, се провежда в обществените мрежи и е плануван за 17:00 часа в пространството към стадиона. Очакват се футболни ентусиасти и от други градове на страната. 

Предварително се оправдавам на жителите и гостите на столицата за неудобството, което ще изпитат, само че въпреки всичко ние сме длъжни да опазим публичния ред, акцентира още министър Калин Стоянов. 

Вътрешният министър разяснява тематиката преди присъединяване си в съвещанието на парламентарната Комисия по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР