Проверките на МВР в офисите на БФС продължават и даже

...
Проверките на МВР в офисите на БФС продължават и даже
Коментари Харесай

МВР запечатва всеки ден централата на БФС

Проверките на Министерство на вътрешните работи в офисите на БФС не престават и дори всяка вечер централата въз основата в " Бояна " се запечатва от полицията до идващия ден. Това разкри членът на Изпълкома на футболния съюз Камен Костадинов. В момента тече следствие по съмнение за отклонение на държавни средства, отпуснати за екипировка и лагери на детско-юношески тимове. Отделно профилираната прокуратура се занимава със Съдийската комисия, чийто досегашен ръководител Йордан Сталев даже подаде оставка след началото на акцията.

" Има полиция в офисите на БФС. В 17:00 часа запечатват постройката всеки ден. По време на Изпълкома предходната седмица в 16:45 часа Михаил Касабов сподели, че напълно скоро (б.р. - полицията) ще влезе още веднъж в офисите и да приключим. Всеки ден проверяващи гледат каквото е належащо. Сигурен съм, че ще бъдат справедливи и ще е в интерес на БФС. Не считам, че някой е злоупотребил, вярвам в сътрудниците си. За първи път от 20 години се дават толкоз средства за екипировки. Би било тъпо, в случай че някой е бъркал в кацата с меда, само че нямам доверие ", разяснява Костадинов пред bTV.

Бившият народен представител от Движение за права и свободи, в този момент член на оперативното бюро на партията, призна също, че точно той е предложил отстраняването на Йордан Лечков като първи вицепрезидент на БФС. " Освободихме Лечков, предлагането бе мое, тъй като е неточно неговото поведение. Поведението му към другите членове бе неуважително, меко казано. Аз смятам, че би трябвало да има допустимо най-бързо конгрес, тъй като има публично напрежение. Лечков обаче сподели, че няма потребност от конгрес, тъй като новите хора ще оберат триумфа, в случай че България се класира за европейското състезание през 2020 година. Михаил Касабов ръководи БФС, вписан е в Търговския указател и няма две отзиви по въпроса ", сподели по тематиката Камен Костадинов. Лечков сега апелира своето освобождение от поста, определянето на Касабов като и.д. президент, както и насрочването на конгреса за 7 юни, като дефинира тези решения като нелегитимни.

Самият Костадинов бе безапелационен, че няма да се кандидатира за президент на БФС. Той даде рекомендации какъв би трябвало да е наследникът на Борислав Михайлов на поста: " Човек, който е управител и умее да комуникира. Да може да комуникира с интернационалните институции. Надявам се да има обществен избор. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР