Проверката, свързана със случая Семерджиев“, бе последвана и от катастрофата

...
Проверката, свързана със случая Семерджиев“, бе последвана и от катастрофата
Коментари Харесай

Йово Николов пред ФАКТИ: Случаят „Семерджиев“ е корупция на ниско ниво в МВР

Проверката, обвързвана със случая „ Семерджиев “, бе последвана и от злополуката на Околовръстното. Тогава виновният бе ескортиран от чиновници на Министерство на вътрешните работи. Това е корупция на ниско равнище в Министерство на вътрешните работи. Мотивът за измененията в районните ръководства е, че управителните фрагменти не са упражнили надзор. Те не са уволнени. Служебният министър Иван Демерджиев внимаваше какво ще каже. Ключовите рокади са тези на 4-то и 7-мо РПУ в столицата. Ръководителите на тези ръководства са преместени на друга служба. Новите, които са назначени, са определени от шефа на Столична дирекция на вътрешните работи – Калоян Милтенов. Демерджиев споделя, че това не е политическа чистка, тъй като ги избира шефът на Столична дирекция на вътрешните работи. Той по какъв начин ги избира тези хора – персонална преданост, професионални триумфи, заслуги… Това са хора на междинни началнически равнища. Законът не планува състезания за тези места. За Кюстендил Демерджиев сподели, че шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи Светослав Григоров е уволнен, тъй като се е срещал с Христо Терзийски и Младен Маринов. Това разгласи пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ журналистът Йово Николов.

„ При 12 години ръководство на ГЕРБ Министерство на вътрешните работи е окопано с фрагменти на партията. Христо Терзийски бе претендент за народен представител от Кюстендил. Това е проблем. Персоналните промени не водят до смяна в работата. Министерство на вътрешните работи е сензитивна тематика. В нея битуват странни лоялности. Говорим за колективи, които работят години дружно. Семерджиев 10 години е защитаван. Хващан е, пускан е. Полицаи са ходили да си мият колите на негова автомивка. Ние научаваме за сходни зависимости, когато стане случай. Иначе това е всеобща процедура. Министерство на вътрешните работи не съумява да изкорени това. Министерство на вътрешните работи е конструкция от предишното. Много мъчно се ръководи. Ние приказваме за промяна в Министерство на вътрешните работи, а след 32 години не се случва нищо. Министерство на вътрешните работи е конструкция, която е обрасла с несвойствени обвързване. Примерно, издава паспорти, а имаме работа ЕСГРАОН ", сподели журналистът.

Според него всеки министър на Министерство на вътрешните работи, който не се слага в работа на основния прокурор, е упрекван, че пречи. „ Желанието на прокуратурата е да бъде всесилен стопанин, да подчинява… Но това провокира реакция в рационални юридически министри на Министерство на вътрешните работи. Разговорът на Гешев с Борисов: „ Шефе, ти се правиш на вманиачен, но и аз се върша на доста вманиачен. “ Това е показателно какво се случва “, добави още Йово Николов.

Още от диалога вижте във ВИДЕОТО.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР