Проверката на четирите ТЕЦ-а на Христо Ковачки е възложена заради информация

...
Проверката на четирите ТЕЦ-а на Христо Ковачки е възложена заради информация
Коментари Харесай

Прокуратурата: Проверката на ТЕЦ-овете на Ковачки е заради екологична опасност

Проверката на четирите ТЕЦ-а на Христо Ковачки е предоставена заради информация за заплаха за екологичната сигурност на България. Това сподели представителят на основния прокурор Румяна Арнаудоваотносно инспекцията на Министерството на околната среда и водите в " Топлофикация - Перник " АД, Топлоелектрическа централа " Бобов дол " ЕАД, " Топлофикация - Сливен " ЕАД и Топлоелектрическа централа " Брикел " ЕАД, съобщи „ Фокус “.

" Във вторник в ранния следобяд ръководителят на ДАНС рапортува на основния прокурор информация, че е налице заплаха за екологичната сигурност на Република България вследствие на активността на 4 ТЕЦ-а на територията на страната ", сподели Арнаудова. Тя добави, че информацията е систематизирана в информация, която е сочела съществуване на данни, че вследствие на погрешно потребление на избрани уреди и взаимно горено на въглища и боклуци се получава замърсяване на околната среда.

" Замърсяването заплашва здравето и живота на българските жители ", съобщи представителят на основния прокурор. Тя добави, че незабавно се е провело работно заседание с присъединяване на главния прокурор, министъра на вътрешните работи, министъра на околната среда и водите и ръководителя на ДАНС. " В рамките на това работно заседание беше връчено на министъра на околната среда и водите разпореждане за предписание на незабавна инспекция ", сподели Румяна Арнаудова.

По думите ѝ е предоставена инспекция на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) за съблюдаване на екологичното законодателство при реализирането на активността на 4-те ТЕЦ-а.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР