Проверката на АДФИ на обществените поръчки, попадащи в обхвата на

...
Проверката на АДФИ на обществените поръчки, попадащи в обхвата на
Коментари Харесай

Столична община отрече бюджетът да е ощетен от обществени поръчки

Проверката на АДФИ на публичните поръчки, попадащи в обсега на Зона 4 от централна градска част на София, не откри вреда за бюджета.

Това показват от Столична община по отношение на на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ).

От общината прецизират, че инспекцията е почнала през февруари 2023 година и е приключила с отчет на проверяващите на 11 юли 2023 година Столична община е възразила във връзка с всички констатации в отчета, като предоставила спомагателна информация и документи.

В позицията се акцентира, че по нито един от проверяваните 6 контракта не е открита вреда за бюджета, т.е. няма непозволено усвоени или невъзстановени задатъци.

" Твърденията на АДФИ са само за вероятни опасности, които не са се осъществили при осъществяването на договорите и това е открито от проверяващите, които не установяват вреда за бюджета ", показват още от Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Оттам твърдят, че наблюдават прецизно осъществяването на последния настоящ контракт - този на компания " Трейс Груп Холд " за дотъкмяване на главния ремонт към храм-паметника Ал. Невски, а по-конкретно за Договорът е гарантиран с гаранции в размер над 5,1 млн. лева, като всички предоставени задатъци са обезпечени на 100%. До момента на компанията реализатор е наложена глоба по закона за културното завещание в размер на 100 хиляди лева Всички наказания за веселба или некачествено осъществяване ще бъдат наложени при дефинитивно приемане на обекта, който към момента е в развой на осъществяване.

В хода на инспекцията е формиран единствено един акт за нарушаване, против който е предоставено стимулирано несъгласие от страна на Столична община. АДФИ към момента не се е произнесла по възражението. Актът е единствено върху един от индикаторите за оценка " К2 - Оценка по механически индикатори ", който съгласно проверяващите не давал опция да се оцени равнището на осъществяване, препоръчано във всяка оферта. Този индикатор образува единствено част от общата оценка, която се присъжда на участниците. Твърдението изрично не дава отговор на истината, по тази причина актът е оспорен и при положение, че възраженията не бъдат признати, ще бъде оспорен и пред съда, допълват от Столична община.
 Всяка втора поръчка за ремонт на центъра на София е съмнителна
Всяка втора поръчка за ремонт на центъра на София е съмнителна

АДФИ открила, че или има знаци за машинация, или основни нарушения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР