Провелите се в Литва два референдума за конституционни поправки се

...
Провелите се в Литва два референдума за конституционни поправки се
Коментари Харесай

Двата референдума в Литва за конституционни промени се провалиха

Провелите се в Литва два референдума за конституционни ремонти се провалиха , осведоми " Синхуа ".

Гражданите на страната гласоподаваха на допитвания за двойно поданство и понижаване на броя на депутатите.
 Брекзит принуди литовците да вземат решение за двойно поданство на референдум
Брекзит принуди литовците да вземат решение за двойно поданство на референдум

Литва е с население 2,8 милиона души

След преброяването на всички гласове в 1972-те изборни секции, 52,58% от всички регистрирани са взели участие на референдума за промени , които разрешават двойно поданство, демонстрират данни на Централната изборна комисия.

Макар че 71,78% са подкрепили двойно поданство и 26,04% от тях са дали своят вот срещу , референдумът се проваля, защото единствено 930 000 гласоподаватели са дали своят вот. Според локалните закони нужният предел за пробутване на конституционна корекция е повече от половината регистрирани гласоподаватели или 1,24 милиона жители да са дали своят вот в поддръжка на предлагането.

Опозицията разгласи, че ще пробват още веднъж, защото ръководещият Съюз на фермерите и зелените е дискредитирал референдума с неподготвеността си.

Референдумът дали да се понижи броят на депутатите от 141 до 121 също се провали, защото изборната интензивност е под 50%. 47,25% са дали своят вот на референдума, от които 73,7 на 100 са подкрепили предлагането, а 23,7% са го отхвърлили.

Двата референдума в Литва, дребна балтийска страна с население близо 3 милиона души, се организираха в неделя дружно с президентските избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР