Провеждането на срещи между експертните групи на Продължаваме Промяната, Демократична

...
Провеждането на срещи между експертните групи на Продължаваме Промяната, Демократична
Коментари Харесай

Преговорите за правителство: Има диалогичност, няма високомерие

Провеждането на срещи сред експертните групи на „ Продължаваме Промяната ”, „ Демократична България ”, Българска социалистическа партия и „ ИТН ” ще стартира още идната седмица, заяви пред Нова телевизия Борислав Сандов от Демократична България.

„ Уточнихме се, че би трябвало да забележим кои са групите и тематиките. Иначе, в случай че тръгнем по всяка тематика, може да стане прекалено много. Идеята е да се покриват всички, само че да бъдат групирани в избрани работни групи, които да не са чак толкоз доста на брой ”, посочи той.

По думите му методът при договарянията е „ доста друг ”, както и отношението. „ Има действителна диалогичност, няма надменност. Няма: „ Елате при мен, аз тук нещо да ви кажа ”. Напротив, те вървят при останалите - те са доброжелателни, не слагат червени линии и се пробват от наша страна да няма такива ”, разяснява още Сандов.

Той изясни още, че желанието и задачата е да има извънредно в детайли съглашение, което да бъде квалифицирано обществено, с цел да се избегне подозрението за задкулисие. „ Ако останалите политически партии, с които Политическа партия води диалози, са съгласни на подобен развой, допускам, че те или ние дружно ще призовем да ни се даде време, в което да успеем да съставим в детайли съдружно съглашение. Това е значимо, тъй като е гаранция за непоклатимост в идващите месеци ”, посочи представителят на Демократична България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР