Провеждането на референдум за уредени във вече приети и ратифицирани

...
Провеждането на референдум за уредени във вече приети и ратифицирани
Коментари Харесай

Радев зашлеви звучно „Възраждане”: Референдум за въвеждането на еврото е невъзможен

Провеждането на референдум за уредени във към този момент признати и утвърдени интернационалните контракти въпроси е невероятно. Така президентът Румен Радев отговори на настояването на „ Възраждане ” за референдум за въвеждане на еврото у нас. Представители на партията, в това число водачът Костадин Костадинов, се отзоваха на поканата на президента за съвещания за сформиране на кабинет.

Радев изясни, че за организацията за подобен вид допитване до народа има ограничавания, сложени и от Конституцията ни. „ Международните контракти, изключително когато се касае за Европейския съюз, са над националното законодателство ”, безапелационен бе президентът.

Костадинов пък разясни, че партията му желае референдум за опазване на лв., до момента в който приходите у нас доближат 90% от средноевропейските. Това, съгласно прогнози, представени от водача на „ Възраждане ”, щяло да се случи след към 20 години.

„ Нямаме обвързване за влизане в еврозоната в тъкмо избран миг. При слабите стопански системи еврото може да се трансформира в отрова, вместо в лекарство ”, сподели още Костадинов.

Според него най-важната задача пред властимащите сега е съставянето на постоянен кабинет. „ Възраждане ” можела да поддържа всички политически сили, които поддържат основополагащите за партията полезности. Формацията изрази подготвеност и да изиска третия мандат, в случай че се стигне до връчване на подобен.

„ В Народното събрание в този момент явно има разговор сред глухи – всички повтарят това, което гласоподавателите им желаят да чуят ”, разяснява още Костадинов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР