Провежда се нова акция на спецпрокуратурата за „Такса спокойствие”, този

...
Провежда се нова акция на спецпрокуратурата за „Такса спокойствие”, този
Коментари Харесай

Акция „Такса спокойствие” в ДАИ – Перник: Задържани са 7 служители

Провежда се нова акция на спецпрокуратурата за „ Такса спокойствие”, този път в Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация” – Перник.

Прокурори и антимафиоти останаха няколко часа останаха през днешния ден в постройката на автомобилната администрация.
Задържани са 7 чиновници – съгласно прокуратурата от приблизително равнище.
Политически назначения компрометират автомобилната администрация у нас Според Велизар Енчев, парите, открити у Цветелин Цветанов, са за партийната каса на ГЕРБ
Извършват се претърсвания, изземвания и разпити на очевидци. Според обвиняването схемата за „ такса спокойствие” е остаряла и работи най-малко от 2 години.

„ Част от транспортните компании на територията на Перник са получавали писма, в които са уведомявани за проверка”, сподели Димитър Петров, и.д. административен началник на Специализираната прокуратура.

Събирани са суми и за лиценз, обясниха от прокуратурата. Според Петров главният проблем е в Министерството на превоза. „ Явно става дума за последователен проблем в Министерството на превоза при подбора на фрагменти, тъй като ние всяка година ги „ разчистваме”, само че на тяхно място се появяват нови”, съобщи той.
Бойко Рановски е новият началник на „ Автомобилна администрация “ Досегашният шеф умря след дълго боледуване
От транспортното министерство споделиха за bTV, че няма да разясняват, преди прокуратурата да е изнесла формалните данни от акцията. До момента по нито една от акциите в страната не се е стигнало до неоправдателна присъда.

Сумите и броя на засегнатите компании не бяха конкретизирани през днешния ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР