Проведохме среща на темата пътна безопасност при премиера. От два

...
Проведохме среща на темата пътна безопасност при премиера. От два
Коментари Харесай

Правителството създава общ орган за политика по пътна безопасност

Проведохме среща на тематиката пътна сигурност при премиера. От два дни преследваме тематиката за бъдещи ограничения и получаваме информация и хрумвания от неправителствени организации. Взето е решение всички служби и функционалности, които имат отношение по тематиката и се намират в Министерство на вътрешните работи, Министерство на регионалното развитие, МО и МТСП да се консолидират в общ орган за политика по пътна сигурност. Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев по време на и звънреден брифинг в Министерски съвет.

Повод за това стана нещастието при злополуката с рейс край Своге.

"Така ще е ясно кой е виновен при неправда или случай, а няма да се размива отговорността. Тепърва ще се прецизират детайлите за състав и пълномощия на звеното ", разгласи Дончев.

Той посочи, че КАТ остава в Министерство на вътрешните работи. Новото звено ще има отговорността за политиките в тази сфера и работата по тематиката стартира от през днешния ден.

"Ще се работи по всички тематики - от образование и издаване на книжки, до надзор по превоза и пътната настилка ", сподели още вицепремиерът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР