Проведохме изключително конструктивни разговори с коалиционните ни партньори от НФСБ.

...
Проведохме изключително конструктивни разговори с коалиционните ни партньори от НФСБ.
Коментари Харесай

ГЕРБ и НФСБ: В тези мрачни и тъжни времена идва момент за велики дела и ВНС

Проведохме извънредно градивни диалози с съдружните ни сътрудници от НФСБ. Те обявиха, че имат волята да поддържат нашето предложение и ще вземат участие в събирането на 120 подписа за привикване на Велико Народно заседание.

Това съобщи на брифинг в Народното събрание ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева, откакто завършиха консултациите сред ГЕРБ и НФСБ за нова Конституция и привикване на Велико Народно заседание. "Това е единствено първата стъпка. Имаме изразена политическа воля. След 2 септември, когато ще започва процедурата по събирането на тези 120 подписа, ще разгледаме всички оферти на всяка една ПГ. В нашия план ще има механически корекции, от НФСБ също са забелязали някои механически забележки и те ще бъдат отразени в плана, който ще предложим на 2 септевмри. Това не е план на ГЕРБ, това е политическа воля и покана за диалог. Аз съм доста удовлетворена, че през днешния ден водихме един доста потребен диалог с сътрудниците от НФСБ и постигнахме политическо единодушие ", добави Караянчева.

"Благодаря на сътрудниците от ГЕРБ за разговора и диалога, който организирахме. В тези мрачни и тъжни времена нормално идва миг за велики каузи и Велико народно събрание. Разговорите занапред предстоят. Вярвам, че още на 2 септември ще успеем да внесем плана в деловодството на Народно събрание. Ние сме удовлетворени и поддържаме напъните и желанията на ГЕРБ, тъй като това са и наши стремежи. Голяма част от хората желаят свикаване на Велико народно събрание ", съобщи от страна на НФСБ Валентин Касабов.

"Събирането на 120 подписа е първата стъпка. После следва да съберем 160 подписа от народните представители. Трябва да обсъдим всички отзиви и визии по тематиката, на всички политически партии ", сподели Борис Ячев от НФСБ. "Ние поддържаме и ще участваме в тези 120 подпсиа. Част от предложенията на ГЕРБ за нова конституция съответстват изцяло с нашите - понижаване на броя на народните представители, националана страна с формален български език и публична вяра православието. Това са неща, по които изобщо не би трябвало да има съменения и отстъпления. Трябва да има политическа воля и за решаването на други наши претенции, като обвързването на пенсията с минималната работна заплата ", добави Ячев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР