Проведох среща с таксиметровите шофьори. Имам уверение, че помощта ще

...
Проведох среща с таксиметровите шофьори. Имам уверение, че помощта ще
Коментари Харесай

Гвоздейков: Продължава ниският данък за такситата, държавата отделя 6 млн. лв.

" Проведох среща с таксиметровите водачи. Имам увещание, че помощта ще е в държавния бюджет. Сумата е 6 млн. лева, не е доста ", сподели министърът на превоза Георги Гвоздейков по Нова тв.

 

Припомняме, че преди дни министърът на превоза се срещна с представители на таксиметровия отрасъл и синдикатите в бранша. Те желаеха преди всичко да се резервира годишния налог за таксиметровите водачи, който за 2022 година беше понижен, да вземем за пример в София от 850 лева на 300 лева

 

Той разяснява, че ситуацията в наводнените градове и села се възстановява. " Смело мога да кажа, че от началото има съответни ограничения. Обстановката се възстановява, под надзор е. Смея да кажа, че всички се намесиха съответно, тъй че изявленията на госпожа Йотова са малко неуместни ", сподели той.

 

" Очаквам информация на страните предприятия. Ще създадем инспекцията от началото на годината до момента ", сподели той във връзка започнатата инспекция в предприятията.

 

Гвоздейков сподели и имената на заместниците си. " Имам попълнения в трите ресора, запълнен е железопътният превоз - Бисер Минчев, водният превоз съм го поверил на госпожа Алманатова, връзките съм ги поверил на Грогор Григоров ", изясни Гвоздейков.

 

По думите му е търсил експертиза, чисто минало и да е допустим човек от обществото. Не са политически ангажирани заместниците ми, безапелационен бе той.

 

Според министъра има публични поръчки за 

Има заложено за създаване на 4 ремонтни бази, само че няма детайлности.

Ще усъвършенстваме направеното от служебното държавно управление, ще се опитаме да надградим. Няма да върнем сдружението, което бе закрито. Няма да обръщаме посоката, ще се опитаме да завършваме до край процеса, сподели министърът за въздушните коли за спешна помощ.

 

" Бях в здравното министерство, чух доста положителни вести, че декември ще имаме първия хеликоптер. Това значи, че при започване на юли би трябвало да са изпратени 6 водача за образование. Надявам се да изградим добра незабавна помощ по въздуха ", сподели той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР