Провалят го снимка и хвалби във френски вестник, че готви

...
Провалят го снимка и хвалби във френски вестник, че готви
Коментари Харесай

Във Франция закопчаха пицар - килър на калабрийската мафия

Провалят го фотография и хвалби във френски вестник, че готви по предписания на баба си
Едуардо Греко бил “маестро ” за особени поръчки

При взаимна интервенция на френските и италианските антимафиоти в нощта на сряда против четвъртък в град Сент Етиен бе закопчан притежателят на локалната пицария “Роко ” - Паоло Димитрио. С това име се подвизавал от много време из “Шестоъгълника ” търсеният къде ли не от 17 години с европейска заповед за арест убиец на калабрийската мафия “ла ндрангета ” Едгардо Греко. Според медиите в Италия и във Франция задържането му е вторият огромен триумф на силите на реда на Апенините след ареста на 16 януари на към този момент някогашния висш необут на сицилианската “Коза ностра ” Матео Месина Денаро.

Както писа в петък авторитетният парижки ежедневник “Льо Монд ”, 63 годишният в този момент Едгардо Греко става прочут на първо време в незаконния свят и на органите на реда с прякора “затворническия убиец ”. Прозвището му е лепнато откакто при започване на 80-те години, когато излежава присъда за въоръжен обир на банка, намушква смъртоносно по време на затворническата разходка боса на неприятелски ндрангетистки клан Франко Пино. В началото на 90-те години обаче прякорът е изчистен от прилагателното, защото Едгардо Греко се включва интензивно в избухналата в Калабрия мафиотска война сред клановете “Пино-Сена ” и “Перна-Прано ”.

Но “върхът ” на неговия килърски интервал е убийстовото през 1991 година по изключително нечовечен метод в риболовен магазин на град Катандзаро на братята Стефано и Джузепе Бартоломео. Отначало съумява да заличи следите си, може би и тъй като разтваря труповете на двамата нещастни мъже в киселина, само че по-късно е оголен и наказан на пожизнен затвор при непоколебим режим. Случва се през 2006 година и малко преди произнасянето на присъдата “Килърът ” потъва вдън земя, където остава 17 години, до завчера през нощта.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР