Проучванията показват, че в много отношения, жените в бизнеса се

...
Проучванията показват, че в много отношения, жените в бизнеса се
Коментари Харесай

Кои са печелившите козове на бизнес дамите и в какво са по-добри от колегите си мъже

Проучванията демонстрират, че в доста връзки, дамите в бизнеса се оправят по-добре от мъжете. Например, когато се постанова да се решат няколко казуса едновременно. Оказва се, че мъжете предприемачи са способни да се оправят с най-вече два целта, до момента в който при бизнес дамите резултатите са надалеч по-добри.

В какви други връзки дамите в бизнеса водят по точки пред сътрудниците си мъже?

Жените са надалеч по-точни при възпроизвеждане на информация. Ако една жена и един мъж би трябвало да опишат нещо, което са видели да вземем за пример в другата стая, то дамата може да даде надалеч по-детайлна картина, в сравнение с мъжът.

Дори и дамите в бизнеса да изпитват известни съмнения при избора на най-правилната тактика, при избора на тактичност те са доста по-смели от мъжете. Склонни са да рискуват доста повече и имат отлична преценка за по този начин нареченият „ обмислен риск “.

Също по този начин, бизнес дамата е по-малко склонна към експанзия, за разлика от мъжа предприемач. Ето за какво доста хора избират да работят с сътрудници дами, в сравнение с с мъже.

Жените се стараят да вникнат доста по-дълбоко в разпоредбите на ръководство, в сравнение с мъжете.

Друга специфичност е, че дамите са по-емоционални и това им оказва помощ по-бързо да печелят доверие у сътрудниците си и в деловите контакти. Обикновено сме склонни да се доверяваме повече на хора, които не се пробват да прикрият страстите си.

За бизнес дамите е доста по-лесно да намерят допирни точки със личните си подчинени, за разлика от господата. Вероятно това се дължи на фамозната женска вътрешен глас.

Жените в бизнеса са постоянно по-малко разочаровани или недоволни, до момента в който при мъжете се следи тъкмо противоположна наклонност.

Освен това, деловите дами одобряват нуждата от осъществяването на рутинна работа доста по-тихо, в сравнение с мъжете – качество, което е извънредно значимо в бизнеса.

А по отношение на прословутия факт, че дамите по принцип работят инстинктивно, постоянно се трансформира в огромен коз, когато става дума за сполучлив бизнес – изключително, когато липсва задоволително информация по избрани въпроси.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР