Проучвания показват, че българите все още се поддават на многобройни

...
Проучвания показват, че българите все още се поддават на многобройни
Коментари Харесай

7 суеверия, които са свързани с храни и напитки и доказват, че българите са едни от най-суеверните в света

Проучвания демонстрират, че българите към момента се поддават на многочислени суеверия, с което се оказват на едно от челните места в света по този, най-меко казано, чудноват индикатор! Това, безспорно е директен резултат от историческите превратности по време на нашето повече от 1300 годишно битие! Съдба, предопределила ни дълги епохи на мрак и безпросветност! По-долу ще предоставим на вниманието ви няколко, утвърдили се суеверия, свързани с храни и питиета.
1. Започваме с чесъна: смята се, че скилидка от него, носена от булката в деня на сватбата, ще я защищити от „ зли очи “ и

урочасване в фамилния й живот;
2. Ако се съмняваме, че главоболието ни се дължи на направена магия, то инспекцията е да чукнем преди сън яйце в съд с вода, с цел да развалим възможната магия! Конкретно, слагаме съда оптимално близо до главата си и оставяме по този начин няколко часа. След това поглеждаме в какво положение е яйцето – в случай че от белтъка му се точат влакна или жълтъкът наподобява като затулен, то яйцето ще да е „ изтеглило “ негативната сила и главоболието ни би трябвало да изчезне!
3. Магданозът пък би спомогнал за бързо зачеване, в случай че дамата го посади в саксия и поставя за него всекидневни грижи и доста любов!
4. Гадаенето по следите в изпитата чаша кафе е приоритет на доста т.нар „ гадателки “. Но може и сами елементарно да прецените чака ли ви дълго странствуване в случай че, като разливате кафе, то се стече по стената на чашката!
5. С хляба – една от най-важните за нас храни, се свързват нещастията в дома ни; с цел да бъдат те избегнати, самун не би трябвало да пада на земята, нито да се изхвърля на боклука, нито да се държи извърнат откъм противоположната му страна!
6. Ако пък решите за доста евентуално, че някой или нещо ви въздейства неприятно, то просто хвърлете три пъти шипка сол през гърба си и проблемите ще отпаднат!
7. Достигаме и до лютите чушки – те не би трябвало да се подават на ръка, с цел да не се скарате с индивида, на който ги давате. За сведение, това поверие е публикувано и когато подавате сапун или хавлиена забрадка! Така че въпреки всичко не го правете!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР