Проучване показва, че мъжете, които използват порнография, са по-склонни да

...
Проучване показва, че мъжете, които използват порнография, са по-склонни да
Коментари Харесай

Откриха още едно негативно влияние на порнографията върху мъжете

Проучване демонстрира, че мъжете, които употребяват порнография, са по-склонни да демонстрират признаци на хранителни разстройства.

Близо 1000 мъже са били помолени да попълнят въпроси за използването на порнография и за това дали са се хранили или пречиствали.

Изследователите са открили, че тези, които са считали, че порнографията е от значително значение за живота им, са съобщили и за държание, обвързвано с хранителни разстройства. 

Смята се, че порнографията кара хората да бъдат по-несигурни в личното си тяло, защото се съпоставят с нормално стройните фигури, които се виждат на екрана , което води до ограничаващи хранителни практики.

Изследването е извършено от учени от Университета в Хайфа и The Max Stern Yezreel Valley College в Израел.

В проучването са взели участие 705 израелски мъже на възраст 18-68 години, като междинната им възраст е била 32 години.

Повечето участници (68%) са били хетеросексуални, само че почти една трета са били от полово малцинство.

Участниците попълниха оценки на проблематичната приложимост на порнография и възприемания натурализъм на порнографията, както и на тревогата и депресията.

Проблемната порнография оказва негативно влияние върху разнообразни аспекти на действието и благосъстоянието на индивида, като да вземем за пример проблеми със половото действие, хиперсексуалност и психологично здраве.

Проблемната приложимост на порнографията беше измерена благодарение на Скалата за проблематична консумация на порнография - къса версия, която съдържаше изказвания като " Чувствах, че порнографията е значима част от живота ми " и " Станах уплашен, когато нещо ми попречи да виждам порно ".

Колко постоянно би трябвало да мастурбирате? 

Мастурбацията към момента е тематика табу, тъй че може да е мъчно да се дефинира дали я вършиме прекалено много или прекомерно малко. 

Мъжете отговаряха, като използвaha седемстепенна канара, варираща от едно (никога) до седем (през цялото време), във връзка с последните шест месеца.

Те са попълнили и ограничения за съпоставяне на тялото, при които са сравнявали личното си тяло с това, което виждат в порнографията, незадоволеност от личното тяло и признаци на хранително разстройство като преяждане и филтриране.

Резултатите демонстрираха, че без значение от сексуалността, мъжете с по-високи равнища на приложимост на порнография са по-склонни да съпоставят телата си с тези, които се виждат в порнографията, да имат отрицателен облик на тялото си и да се хранят и пречистват.

Изследването разчита на резултати, получени от самокритика, които биха могли да бъдат обект на резултата на социализирането.

Авторите на проучването споделят: " За да се понижи рискът от развиване или утежняване на признаците на хранително разстройство, лекарите, работещи с клиенти мъже, би трябвало да правят оценка проблематичната приложимост на порнография и терзанията за облика на тялото по време на лечението.

Проучването е оповестено в списание Body Image.

Приблизително от три до шест % от възрастното население на Съединени американски щати се занимава с проблематична приложимост на порнография, известна също като порно взаимозависимост. 

До 65% от младите възрастни мъже и 18% от младите дами оповестяват, че гледат порнография най-малко един път седмично.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР