Проучване, поискано от Висшата лига, показва, че рискът от това

...
Проучване, поискано от Висшата лига, показва, че рискът от това
Коментари Харесай

Играчите от Висшата лига биха били в контакт със заразен футболист само по 39 секунди по време на мач

Проучване, поискано от Висшата лига, демонстрира, че рискът от това играчите да се заразят с ковид по време на мач е доста невисок поради прекомерното малко време, в което те са в контакт един с различен. Според Telegraph всички 20 клуба от Висшата лига единомислещо са дали своят вот за пристъпване на втори стадий от " Проект рестарт ", който разрешава груповите тренировки на тимовете, откакто в сряда им са били предоставени резултатите от изследването.

Изследването, поискано от Висшата лига, проучва всички 288 мача досега и е извършено от американската компания Second Spectrum, която има конфигурирани камери при всяка една среща от елита на Англия. Резултатите демонстрират, че в случай че един състезател е инфектиран от ковид, то останалите футболисти на терена ще нарушат обществената отдалеченост от 2 метра и ще са в контакт със инфектирания приблизително по 39 секунди за цялата среща. Тези изводи се разминават много от резултатите на сходно изследване, само че от университет в Дания, които демонстрират, че междинното време, през което футболистите биха нарушили обществената отдалеченост и биха били в контакт с вероятно инфектиран състезател, е 88 секунди, макар че дистанцията е било понижено на 1,5 метра.
'The study showed that players would be within the infection distance, if one player on the pitch had the virus, for an average of just 39 seconds during a match.' @JBurtTelegraph exclusive on the analysis that suggests low on-pitch risk to players https://t.co/kLArCvOBnQ
— Telegraph Football (@TeleFootball) May 27, 2020

ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР