Проучване на шведски компании показва, че 90% от тях виждат

...
Проучване на шведски компании показва, че 90% от тях виждат
Коментари Харесай

Зам.-министър Борисов: 90% от шведските компании виждат нов потенциал за развитие на бизнес в България

Проучване на шведски компании демонстрира, че 90% от тях виждат капацитет за развиване на бизнес в България. Откриването на нов завод „ Покритие на железни елементи посредством електрофореза “ на територията на „ AК Електрик “ АД е един от днешните сполучливи образци. Това съобщи заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов по време на публична гала при откриването на новото оборудване.

На събитието участваха и Владимир Туджаров основен секретар на Министерство на стопанската система, Ирена Соколова регионален шеф на гр. Перник, Пламен Алексиев кмет на гр. Радомир, представители на бизнеса и други
По време на церемонията зам.-министър Борисов посочи, че с помощта на АК Електрик и AQ Group икономическите връзки сред България и Швеция се задълбочават.

„ Предприятието се развива доста стабилно през последните години, следвайки най-модерните правила за нововъведения “, добави той.

Заместник-министър Лъчезар Борисов увери, че Министерство на стопанската система ще продължи да бъде ангажирано с възстановяване на бизнес средата и няма да спре нападателната политика за понижаване на административната тежест. „ Ние ще работим интензивно и за поощряване на вложенията и нововъведенията и възстановяване на достъпа до финансиране “, сподели още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР