Проучване на портала VisaGuide.World класира най-стресиращите летища в света към

...
Проучване на портала VisaGuide.World класира най-стресиращите летища в света към
Коментари Харесай

Пълна лудница: Най-стресиращите летища за празниците тази година

Проучване на портала VisaGuide.World класира най-стресиращите летища в света към декември 2023 година

В изследването са интервюирани 1 642 пасажери от 53 разнообразни националности, които са осъществили най-малко две интернационалните пътувания със аероплан в границите на 2023 година, добавя Euronews.

Участниците са запитани кои аспекти на пътуването със аероплан ги стресират най-вече.

Оказа се, че това са огромният брой пасажери, огромните летища, сложни за навигация заради размерите си, претъпканите летища, честотата на закъсненията на полетите и отдалечеността от центъра на града.

Въз основа на отговорите VisaGuide.World сформира ранглиста на летищата, употребявайки пет фактора: сбор пасажери, размер на летището в квадратни метри, плътност на пасажерите на квадратен метър, дял на годишните закъснения и разстояние до центъра на града в километри.

Гетуик е летището с най-вече стрес в света

Лондонското летище Гетуик, второто по величина в Обединеното кралство, е оповестено за най-стресиращото летище в света.

Въпреки че броят на пасажерите, които го употребяват, е под междинния спрямо други летища, то има една от най-високите оценки за плътност на пасажерите.

Процентът на годишните му закъснения е вторият най-голям от първите 10, а дистанцията от центъра на града - 43 километра, е най-голямо.

Половината от десетте летища в света с максимален стрес са в Европа

Летище Истанбул в Турция е на второ място.

То е най-натовареното в Европа с регистрирани 64 289 107 пасажери през 2022 година, което го прави седмото най-натоварено в света.

Пътниците настояват, че постоянно срещат компликации при навигацията на летището заради големия му размер - над 76 милиона квадратни метра.

Третото място заема немското летище в Мюнхен.

То записва по-малко от половината от посещаемостта на Истанбул през същата година - 31 642 738 пасажери. Но размерът му е пет пъти по-малък от истанбулското.

Международното летище Денвър в Съединени американски щати е на четвърто място, а петата позиция се заема от различен английски хъб – Хийтроу с 61 614 508 пасажери.

Шестото място е за интернационалното летище в Лос Анджелис, следвано от интернационалното в Рим-Фиумичино, интернационалното Далас Форт Уърт, интернационалното Джон Ф. Кенеди и интернационалното О'Хеър.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР