Проучване на Ню Йорк Таймс и Сиена показва, че Байдън

...
Проучване на Ню Йорк Таймс и Сиена показва, че Байдън
Коментари Харесай

Тръмп води в проучванията за президентските избори през 2024 г., в Белия дом не са притеснени

Проучване на " Ню Йорк Таймс " и " Сиена " демонстрира, че Байдън изостава от Тръмп в пет от шестте най-важни щата, в които се води борбата, като причина за това са подозренията по отношение на оправянето му с стопанската система, въпросите за възрастта му и недоволството по други въпроси като спора сред Израел и Хамас.

Проучване на CBS News също сочи, че Тръмп изпреварва Байдън една година преди изборите през 2024 година Проучването откри, че повече гласоподаватели считат, че ще бъдат по-добре финансово обезпечени, в случай че Тръмп завоюва през 2024 година, и че Байдън не е съумял да завоюва демократите по метода, по който Тръмп е убедил републиканците.

Американските гласоподаватели са склонни да гласоподават повече по вътрешни проблеми като стопанската система, в сравнение с по външната политика. Но и двете анкети демонстрират, че Байдън е изправен пред необятно публикувано неодобрение по редица въпроси, в това число националната сигурност.

Избирателите са декларирали, че се доверяват на Тръмп, а не на Байдън във връзка с стопанската система, надлежно с 59% против 37%, което е най-голямата разлика по който и да е въпрос, откри изследването на " Ню Йорк Таймс ". В целия електорат Тръмп има по-добри оценки във връзка с стопанската система, без значение от пола, възрастта, образованието или равнището на приходите.

Ако изборите се организираха в този момент, Байдън щеше да загуби от Тръмп с разлика от 3 до 10 процентни пункта в щатите, в които се води конкуренцията - Аризона, Джорджия, Мичиган, Невада и Пенсилвания, откри изследването на вестника. В Уисконсин Байдън има преднина от два процентни пункта. През 2020 година той е победил във всички тези щати.

Войната сред Израел и Хамас в частност разцепи Демократическата партия, като по-младите гласоподаватели и цветнокожите се отдръпнаха от президента и евентуално утежниха вероятностите му в конкуренцията през 2024 година

Проучването на " Ню Йорк Таймс " откри, че демографските групи, които през 2020 година са подкрепили Байдън със забележителна разлика, в този момент са доста по-оспорвани, като две трети от гласоподавателите показват, че страната се движи в неверна посока.

Избирателите на възраст под 30 години избират Байдън единствено с един процентен пункт, преднината му измежду латиноамериканските гласоподаватели е спаднала доста и той има по-малко преимущество в градските региони, в сравнение с Тръмп в селските региони, сочи изследването.

И до момента в който дамите не престават да избират Байдън, мъжете гласоподават за Тръмп с разлика две към едно. Чернокожите гласоподаватели, които от дълго време са цитадела на демократите, в този момент поддържат Тръмп с 22% в тези щати. Това е невиждано равнище за републиканците в актуалната президентска конкуренция. Байдън и Тръмп са непопулярни. Но гласоподавателите демонстрират разочарованието си и това се отразява на рейтинга на президента на Съединени американски щати.

Байдън е подложен на напън от страна на някои демократи, които желаят той да поддържа незабавното преустановяване на сраженията сред Израел и Хамас. Байдън съобщи, че поддържа напъните на Израел да унищожи Хамас в Газа, откакто групировката предприе смъртоносна офанзива предишния месец. Но той прикани Израел да съблюдава интернационалните закони за водене на война и да направи повече, с цел да избегне цивилни жертви.

Палестинско-американската демократка в Конгреса Рашида Тлаиб, най-острият критик на Байдън, го упрекна, че поддържа " геноцида над палестинския народ " и съобщи: " Подкрепете прекратяването на огъня в този момент или не разчитайте на нас през 2024 година ".

Запитан за тези мнения в неделя в ефира на ABC News, заместник-съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джон Файнър съобщи, че въпреки администрацията да не е съгласна с някои от термините, употребявани за изложение на спора, тя знае, че той провокира мощни реакции.

" Знаем, че това е спор, за който има мощни отзиви от всички страни ", сподели той.

" Смятаме, че [някои от термините] имат механически избрания, имат избран исторически отзив и тежест и че не одобряваме използването им към тази съответна война, даже и да продължаваме да показваме сериозната си угриженост по отношение на жертвите, които това нанася на цивилния живот, и нуждата да се направи още повече за неговата отбрана. "

Кевин Муньос, представител на Белия дом, съобщи, че ранните изследвания на публичното мнение неправилно са планували провали за някогашния президент Барак Обама и за Байдън на междинните избори през 2022 година

" Ще спечелим през 2024 година, като сведем глави и си свършим работата, а не като се тормозим от социологически изследвания ", споделя той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР