Проучване на агенцията Cerema по поръчка на ASFA (French Motorway

...
Проучване на агенцията Cerema по поръчка на ASFA (French Motorway
Коментари Харесай

Тираджиите говорят по 10 пъти на час по телефона, докато карат

Проучване на организацията Cerema по поръчка на ASFA (French Motorway Companies) изнася много плащеши резултати във връзка с държанието на водачите на камиони, когато са зад кормилото на своите тежкотоварни машини.

Благодарение на неголямо като мащаб проучване във Франция става ясно, че водачите на камиони употребяват мобилните си телефони приблизително в 9% от времето, което са зад кормилото на своите коли, написа профилираният сайт .

За реализирането на изследването агенцията инсталирала камери по екстериора и интериора на камионите и всеки един от водачите е бил наясно с процеса на самодейността, включително и че протича видеозаснемане.

Водачите на камиони са употребявали своите мобилни телефони приблизително по 10 пъти на час, със приблизително времетраене от към 30 секунди.

Така времето, в което водачите са отделяли погледа си от пътя, е приблизително по 2.4 секунди, а оптимално - 7 секунди. Това в изминато разстояние без надзор върху придвижването е еквивалент надлежно на 60 и 175 метра при междинна скорост на придвижване от 90 км/ч.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР