Процесията за коронацията на крал Чарлз III напусна Бъкингамския дворец

...
Процесията за коронацията на крал Чарлз III напусна Бъкингамския дворец
Коментари Харесай

Кралската процесия тръгна към Уестминстърското абатство

Процесията за коронацията на крал Чарлз III напусна Бъкингамския замък през Централната врата. Пътуването към Уестминстърското абатство е известно като „ кралското шествие “. Кралската армия ги поздрави по време на потеглянето. Шествието се насочва по The Mall. Дългият, прав и посипан с дървета бул. е бил очевидец на безчет кралски процесии през вековете - измежду тях е и миналогодишното честване на Диамантения празник, с което кралицата означи 70 години на трона, оповестяват от БГНЕС.



В тази върволица вземат участие към 200 представители на въоръжените сили, съсредоточени към ескорта на суверена от Домашния конен полк. Други 1 000 души от силите на реда ги съпровождат по фланговете.

Медиците, ветераните от армията, благотворителните организации и други получиха места на особено построени трибуни за наблюдаване на площад Трафалгар и пред Бъкингамския замък.



Кралската двойка маха на тълпата, до момента в който минава.

Обратното пътешестване, в което ще взе участие доста по-голяма група, ще бъде Коронационното шествие.

Историческа карета с съвременна техника



Кралската двойка отпътува величествено с каретата, която е поръчана за кралица Елизабет II през 2012 година Тя е конструирана е във връзка диамантения празник на кралицата. За пръв път е употребена през 2014 година. Това е транспортно средство с богата история: позлатената корона на върха е издълбана от дъб от кораба „ HMS Victory “. Що се отнася до модерните детайли - каретата разполага с хидравлични амортисьори и климатик.

Тя се тегли от шест коня от така наречен Windsor Grey: Icon, Shadow, Milford Haven, Echo, Knightsbridge и Tyrone.



След като дойде в Уестминстърското абатство, по време на коронацията Крал Чарлз III ще бъде облечен в церемониално облекло, тежащо над 10 кг, заяви „ Дейли остарял “. По време на формалната коронация 74-годишният крал на Англия ще бъде облечен в церемониални одежди от коприна, злато и скъпоценни камъни.

Снимки: БГНЕС
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР