Процесът започва днес в наказателната колония, намираща се на около

...
Процесът започва днес в наказателната колония, намираща се на около
Коментари Харесай

Нов съдебен процес заплашва Навални с десетилетия затвор frognews.bg

Процесът стартира през днешния ден в наказателната колония, намираща се на към 250 км от Москва. Именно там Навални излежава наказването си за нарушение на условната присъда, машинация и пренебрежение към съда. Навални е изправен пред голям брой обвинявания, в това число основаване на екстремистка мрежа и финансиране на екстремистка активност - обвинявания, които могат да прибавят още до 30 година към настоящето му наказване. 

Навални беше задържан през 2021 година, откакто се завърна назад в Русия от Германия. Там съветският опозиционер се лекуваше, откакто бе токсичен с Новичок. Обвинени за покушението против него са руснаците, само че Кремъл отхвърля да има общо. През 2020 година отчет на проверяващото издание Bellingcat и съветския новинарски уебсайт The Insider замесиха няколко сътрудници на съветската работа за вътрешна сигурност, ФСБ, в офанзивата.

Първоначално Навални беше наказан на 2 година и половина за нарушение на условната си присъда, която го пусна под гаранция. Причината - лекуването му в болничното заведение в Берлин. След това обаче получи спомагателни 9 година за машинация и пренебрежение към съда.

Новото дело против Навални идва в миг, в който Кремъл явно ускорява репресиите си против критиците на властта. Навални сподели, че прокурорите са му дали 3828 страници, описващи всички закононарушения, за които се твърди, че е направил, до момента в който е бил зад решетките.

Той е упрекнат във финансиране на екстремистка активност, обществено подбудителство към екстремистка активност и „ реабилитиране на нацистката идеология “, наред с други закононарушения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР