Процесът за приемането в НАТО на Швеция и Финландия ще

...
Процесът за приемането в НАТО на Швеция и Финландия ще
Коментари Харесай

Ердоган: Процесът за приемането в НАТО на Швеция и Финландия ще отнеме време


Процесът за приемането в НАТО на Швеция и Финландия ще отнеме време, съобщи през днешния ден пред публицисти турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва, представен от турските медии и международните организации.

Ще следим процеса, ще следим какво вършат, какъв път ще изберат, сподели Ердоган.

Той за следващ път посочи, че в случай че не бъдат изпълнени обещанията на двете страни, в турския парламент няма да бъде изпратен за ратификация протоколът за присъединението им към НАТО и уточни, че топката сега е в " тяхното игрище ". 

Президентът сподели, че Швеция до момента е предала на Турция четирима терористи от 73-ма, като това съгласно него не е задоволително. 

Той заяви, че би одобрил възобновяване на смъртното наказване, в случай че в Народното събрание бъде импортиран подобен проектозакон, показва Ройтерс. 

Ердоган приказва през днешния ден пред публицисти и по редица други въпроси, в това число по отношение на плануваната турска антитерористична интервенция в Северна Сирия, ориентирана основно против сирийските кюрдски бойци. 

Военната интервенция в Сирия може да стартира всеки миг. Ще стартираме интервенцията, когато настане часът за това, сподели президентът на Турция.

Ердоган предизвести предишния месец, че турските военни напълно скоро ще подхващат нова военна интервенция в Северна Сирия.

Турският водач за следващ път посочи, че Анкара ще продължи да води уравновесена политика по отношение на Русия.

Ние сме поддръжници на провеждането на уравновесена политика и ще продължим да действаме по този метод. С Москва имаме избрани връзки, получаваме към 40 % от природния газ от Русия. От друга страна не престават и работите по построяването на АЕЦ " Аккую " (в Южна Турция). Имаме планове и във военната сфера, сподели Ердоган, като добави, че Анкара ще продължи да води същата политика и по отношение на Русия, и по отношение на Украйна, отбелязва Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР