Процесът за корупция срещу израелския премиер Бенямин Нетаняху се възобнови

...
Процесът за корупция срещу израелския премиер Бенямин Нетаняху се възобнови
Коментари Харесай

Нетаняху - победа на изборите и директно в съдебната зала

Процесът за корупция против израелския министър председател Бенямин Нетаняху се възобнови през днешния ден, на фона на започващите съвещания на президента Реувен Ривлин с политическите партии за предоставяне на мандат за сформиране на държавно управление, съобщи Франс прес.

71-годишният Нетаняху, който ръководи Израел в продължение на 15 години, дойде в съда в Ерусалим, където беше свикан за встъпителното изказване на прокурора по делото. Той стана първият държавен началник в историята на Израел, против който са предявени престъпни обвинявания по време на мандата му, които той отхвърля изрично, предава Българска телеграфна агенция.

Премиерът ще може да напусне съда, откакто стартира чуването на очевидците.

" Лъжец ", " Ние бдим над демокрацията ", може да се прочете в покрайнините на съда на плакатите на протестиращи, които от три месеца се събират всяка събота пред резиденцията му, призовавайки за оставката му. Пред съда са се събрали и десетки поддръжници на Нетаняху.

В същото време, на няколко километра от съда, президентът Ривлин стартира двудневни съвещания с представители на партиите, които ще дефинират политическото бъдеще на премиера, чиято партия Ликуд завоюва най-вече гласове на парламентарните избори на 23 март. Но с 30 от 120 места в Кнесета, даже с поддръжката на естествените ѝ съдружници, партията не съумява да събере нужното ѝ болшинство от 61 места.

Срещу нея са изправени голям брой други политически обединения, решени да сложат завършек на дългогодишното ръководство на Нетаняху.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР