Процесът срещу шведа Йохан Флодерус, дипломат на Европейския съюз, който

...
Процесът срещу шведа Йохан Флодерус, дипломат на Европейския съюз, който
Коментари Харесай

Иран съди европейски дипломат, задържан от над 600 дни

Процесът против шведа Йохан Флодерус, посланик на Европейския съюз, който е арестуван в Иран от повече от 600 дни, стартира в Техеран, заяви през вчерашния ден шведският външен министър Тобиас Билстрьом, съобщи Българска телеграфна агенция.

33-годишният Флодерус бе задържан на 17 април 2022 година на летището на Техеран, до момента в който се готвеше да си отиде вкъщи след пътешестване с другарска компания. Оттогава шведът, който работи за дипломатическата работа на Европейския съюз, се намира в затвор в Техеран.

" Няма никакво съображение за това Йохан Флодерус да продължава да е арестуван, няма съображение и да бъде изправян пред съда ", сподели Билстрьом.

През септември иранските правосъдни управляващи обявиха, че Флодерус е " направил закононарушения " в Иран и че е било извършено следствие. Представител на Европейски Съюз съобщи пред Агенция Франс Прес тогава, че Техеран по този начин и не е показал повода за задържането на Флодерус.

В Иран от дълго време е процедура да бъдат задържани непознати жители, които по-късно да бъдат " изтъргувани " в подмяна на освобождението на арестувани в чужбина иранци, отбелязва Франс прес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР