Процесът срещу Тръмп в окръг Фултън ще бъде предаван по телевизията и на живо, каза съдия от Джорджия

...
Процесът срещу бившия президент Доналд Тръмп в окръг Фултън, Джорджия,
Коментари Харесай

Процесът срещу бившия президент Доналд Тръмп в окръг Фултън, Джорджия, ще бъде предаван по телевизията и на живо, каза съдия в четвъртък.

Съдията от Върховния съд на окръг Фултън Скот Макафи каза, че ще разреши предаване в YouTube на всички свързани изслушвания и процеси, произтичащи от разследването на предполагаема схема за отмяна на резултатите от президентските избори в щата през 2020 г. Прякото предаване ще се управлява от съда. Ще има също така позволено телевизионно, радио и неподвижно снимане, каза той.

Бившият президент се призна за невинен по делото. Той се предаде миналата седмица в затвора на окръг Фултън, след като той и още 18 бяха обвинени за предполагаемо участие в „престъпно предприятие“, което имаше за цел да отмени загубата му на президентските избори в Джорджия през 2020 г. Тръмп е обвинен в 13 престъпления.

четири наказателни дела срещу Тръмп тази година. Джорджия позволява камери в съдебната зала, стига да не пречат на производството.

Много фотографи бяха допуснати в съдебната зала за няколко минути преди началото на изслушването по делото на Тръмп в Ню Йорк през април, преди да трябваше да напуснат. Обикновено не се допускат камери в съдебните зали в Ню Йорк, но новинарските организации поискаха изключение.

В Ню Йорк Тръмп е обвинен в предполагаемо фалшифициране на бизнес записи, свързани с плащания на „потайни пари“, за да прикрие вредна информация преди изборите през 2016 г.

Камерите също не са разрешени във федералния съд. Тръмп е обвинен в две федерални дела, едното включващо боравене с чувствителни правителствени документи, след като напусна поста, а другото е свързано с предполагаемия му опит да спре прехвърлянето на власт след президентските избори през 2020 г.

Тръмп се призна за виновен по всяко от тези дела и заяви, че съдебното преследване е политически мотивирано.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР