Процесът срещу 14-те обвинени в проповядване на радикален ислям и

...
Процесът срещу 14-те обвинени в проповядване на радикален ислям и
Коментари Харесай

Делото срещу 14 обвинени в радикален ислям ще се гледа отново в Пазарджишкия окръжен съд

Процесът против 14-те упрекнати в проповядване на коренен ислям и антидемократична идеология ще се гледа още веднъж в Пазарджишкия областен съд. Разпоредително съвещание от новото дело следва на 7 февруари. До наново разглеждане на проблема се стигна, откакто решението от първото дело бе върнато от Върховния касационен съд в насочна точка.

Соченият за водач на групата Ахмед Муса Ахмед е упрекнат, че за интервала м.ноември 2013 год. до 25.11.2014 год. е проповядвал ненавист на религиозна основа – посредством Интернет, посредством образуване превод, издаване и разпространение на книгата „ Вероотстъпване “ и в това, че за интервала м.ноември 2013 год. до 25.11.2014 год. при изискванията на продължавано закононарушение е пропагандирал за война посредством проповеди в джамия и посредством профил във Фейсбук.

Обвиненията на останалите 13 души - Ангел Симов (Айри), Стефан Александров (Сюлейман), Светослав Манчев (Зекерия), Ерджан Смаил, Стефан Димитров (Тафик), Александрина Ангелова (Мелекшен), Йосиф Минчев (Юсню), Рангел Илиев (Малкият Ремзи), Александър Иванов (Банго), Орхан Бързак (Мазгала), Райко Карталов (Ремзи), Ненко Щерев и Веселин Стефанов (Вайдин) са разнообразни по тежест, само че също сходни от тези в първия развой.

Всички бяха приети за отговорни и получиха разнообразни неоправдателни присъди след първото дело от Окръжния съд в Пазарджик и Апелативния в Пловдив. Решението обаче бе върнато от Върховния касационен съд поради пропуски. Висшите магистрати се произнесоха, че процесът би трябвало да стартира от нулата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР