Процесът на сближаване на Западните Балкани с ЕС трябва да

...
Процесът на сближаване на Западните Балкани с ЕС трябва да
Коментари Харесай

Меркел: Процесът на сближаване на Западните Балкани с ЕС трябва да бъде улеснен

Процесът на доближаване на Западните Балкани с Европейски Съюз би трябвало да бъде улеснен, защото това е от стратегическо значение за блока. Това съобщи през днешния ден немският канцлер Ангела Меркел на конференция след срещата на върха на самодейността "Берлински развой ", съобщи ТАСС.

По думите й Европейски Съюз прави доста дейности, "за да могат приятелите от Западните Балкани да имат по-лек път към участието в Европейски Съюз " за тази европейска вероятност да стане действителна.

Ако погледнем картата, ще забележим, че страните от Западните Балкани са част от Европа, сподели Меркел.

В отговор на въпрос на публицисти за позицията на френския президент Еманюел Макрон, който е срещу приемането в Европейски Съюз на нови членове, до момента в който блокът не бъде реформиран, канцлерът уточни, че тези процеси може да се осъществят редом.

Споделям мнението на президента Макрон за това, че механизмите на работа на Европейски Съюз би трябвало да бъдат усъвършенствани, сподели Меркел, като акцентира, че това обаче не е мотив за преустановяване на договарянията за присъединение към Европейски Съюз на нови страни.

Тя уточни, че идната година България дружно със Северна Македония ще са ръководители на самодейността "Берлински развой ".

Полският министър председател Матеуш Моравецки на собствен ред съобщи, че сложният развой на интеграция на Западните Балкани върви в вярно направление.

Вярваме, че тази интеграция скоро ще завърши сполучливо и още шест страни ще станат част от Европейски Съюз, сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР