Процентът на положителните проби с коронавирус е сравнително еднакъв -

...
Процентът на положителните проби с коронавирус е сравнително еднакъв -
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Ще си имаме големи неприятности, ако грипната епидемия се смеси с COVID-19

 Процентът на позитивните проби с ковид е относително идентичен - сред 4 и 6 %. Очевидно е, че има наклонност на новооткритите случаи. Това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.

По думите му има отмалялост в обществото от налаганите ограничения, интензивно отвращение да се съблюдават.

България към този момент се стреми към 2-3 място по заболеваемост в Европа, след Швеция и Португалия, подчертава Кунчев. Той посочи, че забележителен растеж се следи и на Балканския полуостров като цяло.

Има повишаване на случаите при по-млади хора.

" Ние сме изцяло наясно през цялото време, че не можем да спрем разпространяването, това е невероятно при въздушно-капкова зараза ".

Затова Кунчев подчертава, че е значимо да няма взривообразно заболяване, както и да пазим рисковите групи. Предстояща грипна зараза може да изтощи здравната система, означи Кунчев.

" От септември ще се появят другите респираторни инфекции. Към декември ще се усилят случаите на грип, а януари и февруари ще си имаме грипната зараза, която в случай че се смеси с COVID-19, ще сътвори огромни неприятности ", предизвести основният държавен здравен контрольор и посочи, че здравната система би трябвало да е подготвена за по-голямо натоварване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР