Процентът на мигрантите, които влизат във вътрешността на страната е

...
Процентът на мигрантите, които влизат във вътрешността на страната е
Коментари Харесай

Гл. комисар Антон Златанов: Мигрантите се опитват да влизат у нас чрез огромни цистерни

Процентът на мигрантите, които влизат навътре в страната е много по-малък. Това каза директорът на Главна дирекция " Гранична полиция " основен комисар Антон Златанов, съобщи кореспондент на " Фокус " . Само за това денонощие има над 800 недопуснати.

" Аз имах опция да споделя, че за 6 месеца, спрямо предходната година от 55 хиляди недопуснатите на границата са нарастнали на 87 хиляди Разбирате за какъв напън и за каква работа става въпрос от сътрудниците на границата. Ние работим в две посоки. Основното е да не ги допуснем, а тези които преминат по някакъв метод към този момент зависи от наше решение дали и по кое време да бъдат арестувани за да бъдат установявани и трафикантите ", сподели още той.

Гл. комисар Антон Златанов посочи, че при последните случаи мигрантите са били в големи цистерни.

" Те се пробват по всевъзможен метод да преминат, за жал го вършат с цената на здравето и живота на мигрантите. Последните случаи са с цистерни, големи цистерни. Имаме 2 такива случая, надлежно са арестувани и каналджиите, по отношение на тях има обвинявания и задържане под стража. Последният случай беше в цистерна, която транспортира битон. Вътре бяха дребен брой хора, само че в тази горещина това да ги качиш вътре граничи с полуда, само че сътрудниците ги задържаха в точния момент и им беше оказана здравна помощ ", сподели още шефът на " Гранична полиция ".

Той разяснява и тематиката за фентанила.

" Фентанилът е много мощен, рисков за живота и здравето. Това е тип синтетичен хероин ", изясни гл. комисар Златанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР