Процедурата Решения в областта на информационните и комуникационни технологии и

...
Процедурата Решения в областта на информационните и комуникационни технологии и
Коментари Харесай

Над 10 млрд. лева е безвъзмездната подкрепа за бизнеса

Процедурата „ Решения в региона на осведомителните и информационни технологии и киберсигурността в дребните и междинните предприятия “ отвори за кандидатстване. По нея компаниите биха могли да внедрят съвременни ИКТ решения за цифров маркетинг, платформи, уеб страници, мобилни приложения, усъвършенстване на управническите, индустриалните и логистичните процеси, както и за повишение степента на киберсигурността. Допустими за кандидатстване са микро-, дребни и междинни предприятия от всички браншове без „ Селско, горско и рибно стопанство “, „ Добивна индустрия “, „ Строителство “, „ Образование “ и „ Хуманно опазване на здравето и обществена работа “ - раздел  „ Медико-социални грижи с настаняване “ и раздел „ Социална работа без настаняване “. Крайният период за подаване на планови оферти е 19 декември 2022 година

Предстои разпределяне на
важен финансов запас
от безплатни средства, както по Плана за възобновяване и резистентност, по този начин и в новия програмен интервал за енергийна и ресурсна успеваемост. По другите оперативни стратегии ще бъдат възможни здания с обществено предопределение - както общински, по този начин и държавни. Още през идващите шест месеца започват процедури за саниране на здания и за фотоволтаици, в които възможни ще бъдат микро, дребни, междинни и огромни предприятия.

„ Всяка компания може да получи европейски пари “ – този лозунг „ Еко Глоуб “ към този момент ще променим във „ Всяка компания може да получи пари за енергийна успеваемост “.
Санирането на здания
ще премине границите на частните компании посредством допустимостта на сдружения от всички браншове на икономическия живот – произвеждане, търговия, услуги, хотелиерство и други, а оптималният интензитет ще доближи до 2,5 млн. лева за огромни предприятия. България е на прага и на доста благоприятни условия за слагане на фотоволтаици за лични потребности, защото всички сфери на цивилен и обществен продан ще бъдат възможни. Ще бъдат подкрепени фотосоларните съоръжения до 1 MWh мощ и уреди за предпазване на силата.

В Оперативна програма „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “ предстоят, от една страна, процедури за
създаване и внедряване на нововъведения
От друга страна, обаче, обръщаме внимание на процедурата за ресурсна успеваемост, която цели както оползотворяване на боклуци, по този начин и потребление на ресурсите. По напълно новата оперативна стратегия „ Научни проучвания, нововъведения и цифровизация за умна промяна “ ще бъдат отпуснати 2 милиарда лева Бизнесът може да се възползва от средства по стратегия „ Развитие на човешките запаси “ за адаптиране на работната среда, с цел да бъдат посрещнати новите провокации, свързани с реализирането на
прехода към климатично неутрална стопанска система
и изменящите се модели на работа, а земеделските стопани ще имат опция да се възползват от „ Програмата за развиване на селските региони “ посредством „ Инвестиции в софтуерна и екологична рационализация “, като се разрешава придобиване на активи, допринасящи за запазване на околната среда, адаптиране на стопанствата към климатичните промени и възстановяване потреблението на ресурсите. В същата стратегия се чака да бъде отворена процедурата “Неземеделски действия в аграрни район “.

Средства за подкрепяне ще има, само че бизнесът би трябвало да се приготви за ефикасното оползотворяване на тези запаси.

 

Фирмен профил

“Еко Глоуб ” ООД е единствената консултантска компания за европейски планове в България, която поддържа лицензи за енергийно проучване на здания и промишлени системи. Дружеството печели утвърждението и управлява осъществяването на няколкостотин плана по всички процедури за енергийна успеваемост от 2012 година насам, по този начин то се трансформира в водач измежду консултантските компании, осъществяващи активността си в обсега на Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “. С течение на времето и с насъбрания опит “Еко Глоуб ” освен резервира своите позиции, само че и затвърждава имидж на сдружение, което дава на клиентите си уместност и внимание към всеки подробност на техния план от неговата подготовка до отчитането.

Отличителна линия на фирмената политика на “Еко Глоуб ” е в никакъв случай да не взима авансово заплащане за подготовката на плана, а то да бъде заплатено едвам след утвърждението на плана от Управляващия орган. Във визитката на сдружението са включени сполучливо осъществени планове за автоматизирани машини в областта на металообработката, осъвременени шевни машини и други производства, търговия и услуги, както и сполучливо внедрени новаторски процеси и артикули на българския пазар в другите сфери на бизнеса, както и по другите оперативни стратегии. Консултантската компания има офиси в София, Видин, Кърджали, Силистра, Търговище, Шумен и Петрич.
Текстът е част от бр. 111 на сп. " Икономика ". Публикува се в Economic.bg по силата на партньорско съглашение сред двете медии.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинБиляна Тончева европейски средства енергийна успеваемост ПоследниНай-четениСписанието 24 Над 10 милиарда лв. е безвъзмездната поддръжка за бизнеса Компании 972 Мъск даде обещание да не продава акции на Tesla най-малко две години Бюджет и финанси 2024 Депутатите сложиха завършек на отстъпката от 25 ст. за горивата Компании 272 Скандалът Cambridge Analytica: Meta се съгласи да заплати невиждана до момента сума Накратко 5258 Вечерни вести: Депутатите удължиха бюджета; Русия стопира петрола за Европа Енергетика 3602 Русия стопира петрола за страните, въвели ценовия таван Индустрии 2801 Какво следва за имотния пазар в България през 2023 година Регулации 2798 Комисия за защита на конкуренцията се ускори да ревизира договорката на Спас Русев за „ Булсатком “ Всички новиниБюджет и финанси 24 Япония раздруса пазарите с изненадваща смяна в паричната политикаОще от СписаниетоВиж всичкиYettel възнамерява да събере 127 тона електронни боклуци до 2028 г.Разкодирането на човешкия „ компютър “Дигитален детокс за презареждане Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР