Процедура по съгласуване на заданието за Оценка за въздействието върху

...
Процедура по съгласуване на заданието за Оценка за въздействието върху
Коментари Харесай

Започна процедура по съгласуване за тунел под прохода Петрохан

Процедура по координиране на заданието за Оценка за въздействието върху околната среда за създаване на тунел под Петрохан е почнала на 8 ноември. Това стана ясно на съвещание на парламентарната комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление, на което беше изслушан районният министър Иван Шишков. Той добави, че трасето през Петрохан е по-рационално от изграждащото се сега през прохода Шипка.
" Тунел под Петрохан е доста, доста от дълго време въображаем. За страдание е пренебрегнат. Като районен министър мога само да ви прикани да мислите в тази посока - връзката от Видин към Кулата е с към 70-80 километра по-къса, в случай че мине през Петрохан. Тоест, тази връзка, която сега построява страната и заплаща, е със 70 километра по-дълга и също така ще утежни още повече трафика по автомагистрала " Хемус ".
Аз съм коментирал с сътрудниците от АПИ /Агенция " Пътна инфраструктура " /, че пътят би трябвало да е задоволително необятен, задоволително скоростен, с цел да може да поеме тежкотоварния трафик ", съобщи Шишков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР